Το Σαββάτο 25 Φεβρουαρίου 2017, αποτέλεσε ημέρα χαράς για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, αφού κατά τη διάρκεια Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε η κουρά ενός ευλαβή νέου του τόπου, του Πολυζώη Αρριανά, στον οποίο δόθηκε το όνομα Νικόλαος.

Ο νέος Μοναχός είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και της Θεολογικής Σχολής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ έχει σπουδές τόσο στη βυζαντινή μουσική όσο και στην αγιογραφία.
Αρχικά εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στο ΤΕΙ Σπάρτης και στη συνέχεια διορίστηκε ανώτατος υπάλληλος στη ΔΕΗ. Είναι μέλος επταμελούς πολύτεκνης οικογένειας και μάλιστα δύο αδελφές του είναι πρεσβυτέρες.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος εξήγησε αρχικά ότι το όνομα του νέου Μοναχού «Νικολάου» εδόθη προς τιμήν τόσο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, όσο και προς τιμήν ενός από τους τεσσαράκοντα μάρτυρες που έφερε το συγκεκριμένο όνομα. Εκθείασε το ήθος και την αγάπη του στον Θεό τονίζοντας ιδιαίτερα ότι λόγω αυτής της θυσιαστικής αγάπης, απαρνήθηκε όχι μόνο το συγγενικό του περιβάλλον και τα εγκόσμια, αλλά και μία εξαιρετική εργασία. Μάλιστα, ως παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης στο Θεό, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τον Άγιο Αντώνιο, ο οποίος χάρισε όλα τα υπάρχοντά του και ασκήτεψε στην έρημο φτάνοντας σε θαυμαστά ύψη πνευματικότητας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης συνεχάρη στη συνέχεια τους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον για την ενίσχυση που παρείχαν στο νέο Μοναχό, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχ. π Εφραίμ Μιλτιάδου για την καθοδήγησή του και όλη την αδελφότητα της Μονής για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν. Ολοκληρώνοντας τον πατρικό του λόγο ευχήθηκε στο Μοναχό Νικόλαο να τηρεί πάντα όσα αναφέρονται στις ευχές της Μοναχικής κουράς και να διάγει βίο ενάρετο και πνευματικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε στο νέο Μοναχό στο αρχονταρίκι, ενώ ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.