Το απόγευμα της Τετάρτης 24ης Μαΐου, τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Παύλο, τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, με την παρουσία του μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς κ. Αθανασίου Μαρτίνου, του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και πλήθους χριστιανών.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρύσεως του Κειμηλιαρχείου, τονίζοντας ότι η δημιουργία του εκπλήρωσε στόχο που έθεσε από την αρχή της Ποιμαντικής ευθύνης του για συγκέντρωση, διασφάλιση και προβολή του πολιτιστικού και πολιτισμικού πλούτου, τον οποίο η πρόνοια του Θεού του εμπιστεύθηκε.

ιδρύση του Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Εξέφρασε επίσης τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας προς το ζεύγος των κ. Αθανασίου και κ. Μαρίνας Μαρτίνου, χάρη στη γενναιόδωρη χρηματοδότηση των οποίων, ανεγέρθηκαν και διαμορφώθηκαν δύο όροφοι αποκλειστικά και μόνο για την συγκεκριμένη χρήση, όπου οι επί μέρους συλλογές βρήκαν την κατάλληλη στέγη, φροντίστηκαν και τακτοποιήθηκαν.

ιδρύση του Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Η μεγαλύτερη συλλογή του Κειμηλειαρχείου περιλαμβάνει Εικόνες, λειτουργικά Σκεύη και αντικείμενα Λατρείας, προερχόμενα από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, τα οποία συγκεντρώθηκαν με νόμιμες διαδικασίες από τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

ιδρύση του Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Οικογενειακά κειμήλια του Σεβασμιωτάτου από τη γενέτειρά του Σύρο, εμπλουτισμένα από δωρεές Μικρασιατών συγγενών του, φίλων, πνευματικών του τέκνων και ευσεβών ενοριτών, συγκροτούν μια λαογραφική ενότητα. Εργόχειρα κρατουμένων, από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες, που προμηθεύτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος με δικές του δαπάνες, κατά το διάστημα των τριάντα ετών εθελοντικής προσφοράς του στο χώρο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, όπως και αντικείμενα τέχνης από τις 48 ιεραποστολικές περιοδείες του στην Αφρική, συμπληρώνουν τα εκθέματα των συλλογών.

ιδρύση Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Μετά την κοπή της ταινίας των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Μαρτίνο και τους επισήμους στους χώρους του Κειμηλιαρχείου, ενώ ακολούθησε μια πρώτη γνωριμία των λοιπών επισκεπτών με τη νέα στέγη Πολιτισμού που εγκαινιάσθηκε στα νότια προάστια. Άπαντες παρέλαβαν το σχετικό ενημερωτικό τρίπτυχο. Το Κειμηλιαρχείο στεγάζεται σε κτίριο εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας. Επισκέψιμο για το κοινό θα είναι -Θεού θέλοντος- από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε θα υποδέχεται και τους μαθητές με ειδικά εκπαιδευτικά Προγράμματα.

ιδρύση Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

ιδρύση Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Κειμηλιαρχείο Μητρόπολη Γλυφάδας

Κειμηλιαρχείο Γλυφάδας

Κειμηλιαρχείο Γλυφάδας

Κειμηλιαρχείο Γλυφάδας

ιδρύση Κειμηλιαρχείου Μητρόπολη Γλυφάδας

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.