ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: «Η παγκοσμιοποίηση μας κάνει στρατιωτάκια...». Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, με αφορμή την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων, αναφέρθηκε στην «μετά άνθρωπο εποχή». Έχοντας εισέλθει πλέον στην 3η χιλιετία μ.Χ., η Επιστήμη και η Τεχνολογία έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς πλέον να ομιλήσει περί Χριστού, ανάστασης νεκρών, Δευτέρας Παρουσίας και για τα δόγματα της Εκκλησίας μας.

Μέσα από την λεγόμενη Νέα Εποχή και την Παγκοσμιοποίηση παρουσιάζεται ότι ο κόσμος και ο άνθρωπος δεν είναι αυτός που μέχρι τώρα γνωρίζαμε και ο τρόπος που πλέον θα γεννιέται, θα τρέφεται και θα ανατρέφεται δεν θα είναι ο ίδιος.

Αυτοί που κινούν τα νήματα, προσπαθούν μέσα από έναν πολιτισμικό, κοινωνικό και θρησκευτικό συγκρητισμό να δημιουργήσουν μια νέα ηγεσία που θα έχει μια οικονομία, μια θρησκεία και μια πατρίδα.

Προσπαθούν ακόμα μέσα από τις διάφορες «μόδες» να αποπροσανατολίζουν τους νέους, να τους αποτρέπουν από την δημιουργία οικογένειας και την τεκνοποίηση. Κάθε λαός που διατηρούσε την ιδιοπροσωπία του τώρα φαίνεται να την χάνει, αφού η Παγκοσμιοποίηση πρεσβεύει το «όλοι να γίνουμε ένα».

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, θέλοντας να περιγράψει από τότε αυτή την κατάσταση, έλεγε χαρακτηριστικά ότι αυτοί θέλουν να μας βάλουν σε μια μηχανή και να μας κάνουν «κιμά» ή να μας κάνουν:

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Χριστός ήρθε και χώρισε την ανθρώπινη Ιστορία στα δύο, όπως αδιαμφισβήτητη είναι και η παντοειδής πρόοδος που σημειώθηκε στον κόσμο από την παρουσία Του. Έκτοτε πολλοί προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την πρόοδο και να επιβληθούν με διάφορους τρόπους ακόμα και με διωγμούς προς τους Χριστιανούς.

Όμως οι Άγιοι Μάρτυρες τους διέψευσαν, γιατί όταν οι άνθρωποι ζουν Ορθόδοξα, εφαρμόζουν, τηρούν και διδάσκουν τον λόγο του Θεού και μεταδίδουν την Πίστη μας από γενιά σε γενιά κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, ο άνθρωπος θα παραμένει άνθρωπος και όχι μετά-άνθρωπος.

Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία μας, μέσω της κατήχησης, διδάσκει στους Χριστιανούς και στα παιδιά μας τις Αλήθειες της Πίστεως, της αγάπης και της ελπίδος, καλλιεργώντας την αγάπη για την πατρίδα μας και οδηγώντας τους στην σωτηρία.

Κορίνθου Διονύσιος με Διακόνους Δαμασκηνό Γεννηματά Χρήστο Χίλια

Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος

Κορίνθου Διονύσιος

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

Μητροπολίτης Κορίνθου

Μητροπολίτης Διονύσιος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.