Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είμαστε καλεσμένοι όλοι στην σταυροαναστάσιμη πορεία του Ιησού Χριστού. Μία πορεία που οδηγεί στη νίκη επί της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Είμαστε καλεσμένοι να γευτούμε την Ανάσταση και να το δείξουμε εμπράκτως στον κόσμο. Είμαστε καλεσμένοι να γίνουμε, μαζί με τους Μαθητές και τους ανά τους αιώνες Αγίους, ακόλουθοι σε μια αέναη λιτανεία όπου φανερώνεται μέσα στον κόσμο η ελπίδα και αποκαλύπτεται ο Χριστός.

Το απόγευμα, ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε κατά την τελευταία Ακολουθία του Νυμφίου, ήτοι του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, σε δύο ενορίες διαδοχικά. Αρχικά στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού της ενορίας Δαφνούλας και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της ενορίας Γορίτσας.

Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί, ο Ποιμενάρχης τέλεσε την τελευταία, για φέτος, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου «Μπονίλα» Ανατολής. Στο λόγο του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή. Ο Ιησούς Χριστός, τόνισε, ήρθε στον κόσμο για να σταυρωθεί και να αποθάνει και να ξεπληρώσει με αυτόν τον τρόπο το χρεόγραφο της ανθρώπινης αμαρτίας από του Αδάμ και μέχρι του τέλους της ανθρώπινης ιστορίας.

2704IOAN (1).jpg

2704IOAN (2).jpg

2704IOAN (3).jpg

2704IOAN (4).jpg

2704IOAN (5).jpg

2704IOAN (6).jpg

 

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.