Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου - 12 Ιουλίου: Όπως μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου η Ενορία Μαρουλά και ο Ιερός Ναός των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου εορτάζουν την μνήμη του Αγίου Παϊσίου και καλούν άπαντες προς ευλογία και αγιασμό σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα.

Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου – 12 Ιουλίου.

Πρόγραμμα ακολουθιών εορτής Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00 π.μ., ημέρα μνήμης του Αγίου Παϊσίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κοπανάκης

Ιερός Ναός των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου

Ο νεόδμητος λιθόκτιστος ναός του οποίου τα θυρανοίξια ετελέστηκαν στις 11 Ιουλίου του 2018 είναι κατασκευασμένος με μαύρη πέτρα της περιοχής και με ένα ελαφρώς οξυκόρυφο τόξο στην σκεπή, ανεγέρθηκε στην περιφέρεια της Ενορίας του Μαρουλά Ρεθύμνης, στην αγροτική θέση Πλακωτή. Η περιοχή είχε κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ επιφανειακά λείψανα κατοικιών, βήσαλα και άλλες ανθρώπινες κατασκευές στην ευρύτερη περιοχή, δείχνουν την συνεχή κατοίκηση του χώρου. Στην περιοχή μάλιστα υπήρχε και ομώνυμος οικισμός ο οποίος, όπως μας πληροφορεί στον «Κρητικό Πόλεμο» ο Μαρίνος Τζάνες Μπουνιαλής, ήταν ένα από τα ρεθεμνιώτικα χωριά που κατέστρεψαν οι Οθωμανοί Τούρκοι στην επέλαση τους για την κατάκτηση του νησιού τα έτη 1645-1646. Επιπλέον ο οικισμός του Μαρουλά έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος και παραδοσιακός, καθώς διαθέτει μεσαιωνικούς πύργους, αρχοντικά και πυργοειδείς κατοικίες της ενετικής και οθωμανικής περιόδου.

Οι πρεσβείες των Αγίων Γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου να μας προστατεύουν και οι διδαχές τους να κατευθύνουν τα βήματά μας προς τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.

Ιερός Ναός των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου

Ναός Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου

Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου Μαρουλά Εικόνισμα

Άγιος Παΐσιος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.