Αφορμή η προβολή ενός ντοκιμαντέρ που χαρακτήρισε «βλάσφημο»

Την ιερή αγανάκτησή του για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιησούς: Η δημιουργία ενός Μεσσία» και μάλιστα την ώρα της Ανάστασης, εξέφρασε λίγο πριν ψαλεί το «Χριστός Ανέστη» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης, το ντοκιμαντέρ αυτό, που καταπιάνεται με τη γέννηση της χριστιανικής θρησκείας και περιλαμβάνει απόψεις ιστορικών και επιστημόνων, αμφισβητεί την αγιότητα του Κυρίου και αποτελεί βλασφημία στο όνομα του Ιησού.

«Η θρησκεία μας πανταχόθεν βάλλεται. Απευθύνω λοιπόν στους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ τον ψαλμό που προηγείται του Χριστός Ανέστη: Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν. Ως εκλείπει καπνός, εκλειπέτωσαν• ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός, ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού».

(«Ας εγερθή ο Θεός, ας κάμη αισθητήν την παρουσίαν και την δύναμίν του ο Κυριος, και αμέσως οι εχθροί του θα διασκορπισθούν. Θα φύγουν πανικόβλητοι από εμπρός του όλοι εκείνοι, οι οποίοι τον μισούν. Οπως εξαφανίζεται και διαλύεται ο καπνός, έτσι θα εξαφανισθούν και αυτοί. Οπως διαλύεται το κερί εμπρός στο πυρ, κατά παρόμοιον τρόπον θα εξολοθρευθούν και οι αμαρτωλοί εμπρός εις την παρουσίαν του παντοδυνάμου Θεού»). 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.