Μουσική πανδαισία στη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Mια ξεχωριστή συναυλία της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω», είχαν την τύχη να απολαύσουν το απόγευμα της Δευτέρας, οι φίλοι της μουσικής στην αίθουσα εκδηλώσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

συναυλία Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους

Η εκδήλωση με τίτλο «Μελωδίες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2017», σε συνεργασία με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης.

συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους

Τη μουσική παράσταση προλόγισε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» και Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Μανούσης Δημήτρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Σχολής και στην αξιοθαύμαστη προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές.

συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους ταξίδεψαν το κοινό σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής, σε παραδοσιακούς ήχους που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Παρουσιάστηκαν γνωστά τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη, σε μια μουσική συνάντηση που έφερε κοντά τρεις περιοχές με πλούσια παράδοση. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων, ερμηνειών και παραδοσιακών τραγουδιών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τα μέλη της ορχήστρας για την εξαιρετική απόδοση ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική.

συναυλία Μητροπολίτης Κίτρους

Στη συναυλία συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι καλλιτέχνες: Γκίκα Χρυσάνθη, Γκραίκος Αθανάσιος, Γκραίκος Ιωάννης, Ζαχούλης Ζαχαρίας, Καμπουρίδου Στέλλα, Κατσαβός Κυριάκος, Πούλιος Ιωάννης, Σαρηγιαννίδης Ηλίας, Σιδηρόπουλος Νικόλαος, Τουρνάς Παναγιώτης.

συναυλία Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος

συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων Κίτρους, Πλαταμώνος

συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους

συναυλία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης

συναυλία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.