Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου 2016 η θεμελίωση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην περιοχή της Μακρακώμης.

Στον Ναό της Αγίας Τριάδας αρχικά τελέστηκε θεία λειτουργία και στην συνέχεια, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου και με σύσσωμη εκπροσώπηση όλων των κληρικών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας, τελέσθηκε λειτουργία, αγιασμός και εθιμοτυπικά τοποθετήθηκε αντίστοιχη πλάκα για την θεμελίωση του ναού.

Ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, θα βρίσκεται στο ύψωμα πάνω από την πόλη της Μακρακώμης σε ένα οικόπεδο, έκτασης 2 στρεμμάτων, που το δώρισε στη Μητρόπολη Φθιώτιδας η κα Αργυρώ Τζαμάρα, η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας απένειμε τιμητική διάκριση στην κα Τζαμάρα και την ονόμασε Κτήτωρ. Στην πολύ αυτή σημαντική στιγμή για την πόλη της Μακρακώμης που θέλει να τιμήσει τον Όσιο Παϊσιο, το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μακρακώμης κ.κ. Μπήτος και Καραγκούνης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μακρακώμης κ. Κοντογεώργος, ο πρώην Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Κρητικός, ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς κ. Αποστολόπουλος , ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Μακρακώμης κ. Σταθοκώστας, η διοικήτρια της Π.Υ. Μακρακώμης κα Ελένη Μανιώτη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κέρασμα καφέ στο Γηροκομείο Σπερχειάδας.

1207makra (1).jpg

1207makra (2).jpg

1207makra (3).jpg

1207makra (4).jpg

1207makra (5).jpg

1207makra (6).jpg

1207makra (7).jpg

1207makra (8).jpg

1207makra (9).jpg

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.