Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη των θαυματουργών εκ Μ. Ασίας Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού στον επ᾿ ονόματί τους τιμώμενο Ι. Προσκυνηματικό Ναό ευρισκόμενο στην Αρχαία Κόρινθο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ετέλεσε αρτοκλασία και ομίλησε επίκαιρα στους πιστούς λαμβάνοντας αφορμή από την αρχή του α’ Καθίσματος του ψαλτηρίου «μακάριος ανήρ ος ουκ επορεύθη εν βουλή ασεβών…».

Την δε Κυριακή, ημέρα της μνήμης των Αγίων τέλεσε την Θ. Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας αναφέρθηκε στο πλήθος των συμπροσευχομένων πιστών στην αναργύρως ιαματική προσφορά και την θαυματουργική δράση των Κοσμά και Δαμιανού εν συνδυασμώ μετά της περί του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου Ευαγγελικής περικοπής.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τους πιστούς για τις εργασίες της ΚΖ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως εντεταλλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, που θα λάβουν χώρα κατά τις ημερομηνίες 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2015 στο παρακείμενο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την επωνυμία «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», ευχηθείς τον φωτισμό του Θεού και την εν πίστει μίμηση των Αγίων.

104_1963.JPG

104_2014.JPG

104_2020.JPG

104_2064.JPG

104_2065.JPG

104_2070.JPG

104_2076.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.