Στην τροποποίηση της σύμβασης για τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων προσανατολίζεται η Μητρόπολη Ρόδου, προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων της περιοχής μας και όχι μόνο αστέγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», η Μητρόπολη της Ρόδου αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιθυμεί να τροποποιήσει την σύμβαση ώστε να στηριχθούν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους, και δυστυχώς, στη Ρόδο οι άνθρωποι αυτοί συνεχώς αυξάνονται.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο υπεγράφη η παράδοση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου του Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων, μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλία Ζωγραφίδη και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου κ. Χαρούλας Γιασιράνη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμόρφωσαν οι πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, προέβη στη σύναψη σύμβασης μίσθωσης ακινήτου με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, προκειμένου να φιλοξενηθούν άποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καποδιστρίου, διαμορφώθηκε αναλόγως και με την ολοκλήρωση όλων των διαδικαστικών και διοικητικών ζητημάτων που αντιμετωπίσθηκαν κατά το δυνατόν γρηγορότερα, παραδόθηκε και επισήμως στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, η οποία έχει την ευθύνη της διαχείρισής του.

Ο ξενώνας έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων. Σημειώνεται ότι η σύμβαση μίσθωσης ακινήτου της Περιφέρειας προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2014.

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ακολουθεί την διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου. Το μίσθωμα ανέρχεται συμβολικά σε 100 ευρώ για κάθε χρόνο μίσθωσης και χωρίς καμία αναπροσαρμογή μέχρι τη λήξη ή λύση της μίσθωσης, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα του σκοπού της. Με βάση την σύμβαση μίσθωσης, η Περιφέρεια έχει αναλάβει την κάλυψη των δαπανών που αφορούν στη χρήση του ακινήτου, όπως οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ. Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αντιστοίχως, έχει αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης του κτηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η τροποποίηση της σύμβασης θα δίνει την δυνατότητα στην Μητρόπολη Ρόδου να φιλοξενεί, όχι μόνο ανθρώπους που δεν έχουν στέγη, αλλά και οποιονδήποτε συμπολίτη μας κριθεί ότι έχει ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.