Την υποψηφιότητα του Βόλου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 στηρίζει, από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του φακέλου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Ξεκαθαρίζοντας το γεγονός ότι δεν θα χρειαστούν χρήματα για την δημιουργία του φακέλου, αλλά μόνο εθελοντική εργασία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έθεσε στην διάθεση της Επιτροπής διεκδίκησης τους δύο φορείς πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διά του κ. Δημήτριου Κουτσού, καθώς και την «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου», διά του κ. Νίκου Βαραλή, ως εκπροσώπους.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνάδει με τις επιδιώξεις αυτών των δύο φορέων μας, που είναι: α) να αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας και β) να γίνει ο Βόλος τόπος συνάντησης και διαλόγου. Και τα δύο υπηρετήθηκαν και υπηρετούνται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και είναι φανερό ότι συνάδουν και με τις προοπτικές του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τίθενται στη διάθεση του φορέα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, προτρέποντας το μεγάλο δυναμικό των εθελοντών τους να συμμετέχουν ενεργά στην δήλωση της εθελοντικής εμπλοκής τους στη διεκδίκηση.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.