Για την υπομονή και την καρτερία που επέδειξε η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τα βασανιστήρια και το μαρτύριο, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του ομωνύμου χωρίου του τέως Δήμου Ορφέως, όπου και ιερούργησε ανήμερα της εορτής, τη Τρίτη 7 Ιουλίου.

Και συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε· «θα πρέπει και εμείς, στην όντως δύσκολη αυτή συγκυρία που διερχόμεθα σαν λαός, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με υπομονή και καρτερία, όπως επραξε η Αγία Κυριακή, ακολουθώντας το παράδειγμα του εράσμιου της καρδίας της, που ήταν ο Χριστός».

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής, παρά το Διδυμότειχο, όπου υπάρχει και αρχαίο Αγίασμα. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τους άρτους, στην ομιλία του προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, μίλησε επί του αγιογραφικού «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού» τονίζοντας την παροδικότητα και τον εφήμερο χαρακτήρα των υλικών αγαθών και την αναγκαιότητα οι πιστοί να αγωνίζονται για τα αιώνια αγαθά και την αρετή, που ποτέ δεν χάνουν την αξία τους.

DSC01016.jpg

DSC01025.jpg

DSC01035.jpg

DSC01055.jpg

DSC01060.jpg

DSC01063.jpg

 

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.