Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως τέλεσε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γρηγορίου Καρύδη.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για το θεοσύστατο μυστήριο της Ιερωσύνης και κάλεσε τον νεο χειροτονηθέντα Διάκονο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως με αγάπη για τον πλησίον στον Αμπελώνα του Κυρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μέγιστο των Προφητών, Πυρφόρο Ηλία, για τον τόσο ξεχωριστό και ασκητικό τρόπο ζωής του, όσο και για την εμφάνισή του κατά τη Μεταμόρφωση του Κυρίου.

Τέλος, αφού απηύθυνε εγκαρδίως τα έτη πολλά στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Ηλία Καρατζά, ευχήθηκε σε όλους ο Προφήτης Ηλίας να καθοδηγεί τα βήματα του καθενός μας, οδηγώντας μας πάντοτε στην Αλήθεια του Χριστού.

Φωτογραφίες : Χρήστος Αμπατζόγλου

2007iojn (1).jpg

2007iojn (2).jpg

2007iojn (3).jpg

2007iojn (4).jpg

2007iojn (5).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.