Ι.Μ. ΜΑΝΗΣ – Εορτάστηκε, ο άγιος, πρώτος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο οποίος ευεργέτησε την Εκκλησία και η ευσεβεστάτη Αγία Ελένη η μήτηρ αυτού, που βρήκε στα Ιεροσόλυμα τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού.

Στον ομώνυμο Ι. Ναό στη περιοχή Σελίνιτσα Γυθείου χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβ. μαζί με ιερείς. Ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο υπογραμμίζοντας επιγραμματικά τις ευεργεσίες του Μεγ. Κωνσταντίνου. Ανέφερε τις ευεργεσίες: 1. Το Διάταγμα των Μεδιολάνων (το 313 μ.Χ.) με το οποίο σταμάτησαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών. 2. Η σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου (το 325 μ.Χ.) στη Νίκαια της Βιθυνίας. 3. Η κατάργηση της θεοποίησης των ηγεμόνων. 4. Η καθιέρωση της αργίας της Κυριακής. 5. Η κατάργηση των μονομαχιών. 6. Η κατάργηση των ακόλαστων τελετών των ειδωλολατρών. 7. Η εξύψωση της οικογένειας. 8. Η κατάργηση της πώλησης των νηπίων. 9. Η διακήρυξη ότι η δουλεία αντιβαίνει στην ισότητα των ανθρώπων. 10. Η βοήθεια στην ίδρυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. 11. Η ενίσχυση της οργάνωσης ιεραποστολών, μαζί με την συνδρομή του στην μητέρα του Αγία Ελένη για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού και στην ανοικοδόμηση ιερών ναών και προσκυνημάτων.

Στην όλη εορτή συμμετείχε και πλήθος ευσεβών και φιλακολούθων χριστιανών.

Επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Αν. Μάνης κ.κ. Δρακουλάκου και Καπασούρης – Σεψάκος, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Γυθείου κ. Βαίτσης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κα Γυπαράκη και ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.