Την Θ. Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Πάντων τέλεσε σήμερα Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. κ. Νικόλαο Πολύζο και Αιδεσ. κ. Πέτρο Τζέκο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις δύο ευλογημένες συγκύριες, που έχουν συμπέσει φέτος με τους πανηγυρικούς εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Αποστόλου Παύλου. Ως πρώτη συγκυρία ανέφερε το ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις μας συνέπεσαν με τις εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, που ενέπνευσε πάντας τους Αγίους Αποστόλους και ιδιαιτέρως τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος από διώκτης των Χριστιανών έγινε ο Απόστολος των Εθνών και ο Ιδρυτής της Εκκλησίας Της Ελλάδος αλλά και της Τοπικής Εκκλησίας. Δεύτερη ευλογημένη συγκυρία ανέφερε το ότι φέτος συνέπεσε η Πανήγυρις με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη εν Αγίω Πνεύματι με σκοπό ολόκληρος ο Ορθόδοξος Κόσμος να δοξάζει τον Τριαδικό Θεό «εν ενί στόματι και μιά καρδία».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχές στους παριστάμενους πιστούς και με την επιβεβλημένη πρόσκληση για πάνδημη συμμετοχή και στις υπόλοιπες Εκδηλώσεις των Ι΄ Παυλείων, προς τιμή του πολιούχου Αποστόλου μας και ιδιαιτέρως στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό την παραμονή, στην Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία ανήμερα της εορτής, καθώς και στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως, στο Βήμα του Γαλλίωνος εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Κορίνθου.

2706KORI.jpg

2706KORI1.jpg

2706KORI2.jpg

2706KORI3.jpg

2706KORI4.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.