Με την συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών τελέσθηκε και φέτος η ιερά πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο. 

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, αμφότεροι προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.Καλλινίκου προσευχήθηκαν ικετευτικώς μπροστά στην θαυματουργή ιερά της εικόνα. Ανήμερα της εορτής, προέστη της ιεράς πανηγύρεως και της ευχαριστιακής συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ονομάζεται Πύλη, θύρα αλλά και θεία Είσοδος των σωζομένων και ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο κ.Καλλίνικο για την πλούσια αγάπη του και για το ότι με την πρόσκλησή του τους έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να σταθούν ικετευτικά και γονυπετείς να προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη αγία εικόνα της Εκατονταπυλιανής. Ευχήθηκε δε η Παναγία η Εκατονταπυλιανή να φυλάσσει και να προστατεύει όλους τους ανθρώπους και την ένδοξη πατρίδα μας!

Στην συνέχεια εξήλθε με τιμές και με την συνοδεία των αρχών και του ιερού κλήρου η ιερά εικόνα λιτανευτικά κατά μήκος της παραλίας, όπου εψάλησαν. δεήσεις και παρακλήσεις καθ’ όλη την διάρκειά της. Μετά το πέρας της ιεράς πανηγύρεως οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες ανήλθαν στι Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Θαψανά, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του ηγιασμένου Γέροντος, Οσίου πατρός Φιλοθέου του Ζερβάκου και ευχήθηκαν εορτίως στην Σεβαστή Γερόντισσα και τις αδελφές της Μοναστικής κυψέλης.

 

ek6.jpg

 

ek7.jpg

 

ek8.jpg

 

ek9.jpg

 

ek1.jpg

 

ek2.jpg

 

ek3.jpg

 

ek4.jpg

 

ek5.jpg

 

ek10.jpg

 

ek11.jpg

ek12.jpg

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.