Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στον ιστορικό αυτού Ναό η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα με τους υπέροχους και μοναδικούς ύμνους, τα εγκώμια το συνδυασμό των αποχρώσεων των λουλουδιών που στόλιζαν το Ιερό Κουβούκλιο όπου μέσα είχε τοποθετηθεί το σώμα του Κυρίου, η ησυχία και η τάξη που επικρατεί στον Ιερό Ναό, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν στιγμές μοναδικές όπου οι γηραιότεροι θυμήθηκαν μέρες που έζησαν ενώ οι νεότεροι ακούγοντας ιστορίες από παλαιά να ζουν το παρόν μεσα από το παρελθόν και να οραματίζονται το μέλλον.

περιφορά

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε για έβδομη συνεχή χρόνια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ.κ. Αθανάσιος, ο όποιος δεν έκρυψε τη χαρά αλλά και τον θαυμασμό του για ότι συντελείται μέσα στο χώρο του Ιερού Ναού, αφού κάθε χρόνο όλο και κάτι διαφορετικό και καλύτερο επιτυγχάνεται και αποδίδεται μέσα από το ανύστακτο ενδιαφέρον του Στρατιωτικού Ιερέως Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατογλου με την συνεργασία όλων όσων υπηρετούν και εργάζονται στον Ναύσταθμο.

επιτάφιος

Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Ιερού Επιταφίου εντός του Ναυστάθμου συνοδευόμενος από ένοπλο άγημα και τη μπάντα του Π.Ν.

ναύσταθμος

μητροπολίτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.