Διάπυρο κήρυγμα Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

“Η Ελλάδα πεθαίνει”… “Λεφτά υπάρχουν”…. Μόνο η Παναγία μπορεί να βοηθήσει…

Χρειαζόμαστε έναν Άγιο Δέσποτα Ένα διάπυρο και με πολλά μηνύματα κήρυγμα προς τους άρχοντες του τόπου και τους πιστούς που βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Μπούρα Μεγαλοπόλεως, την παραμονή της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας. Με το γνωστό του ύφος και τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Σεβασμιότατος μετά το πέρας του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας και σημείωσε μεταξύ άλλων πως μόνο η Παναγιά μπορεί να βοηθήσει και εμάς και τη χώρα μας και για αυτό θα πρέπει να επικαλούμαστε τη Βοήθειά της και το Έλεος της.

Στη συνέχεια τόνισε πως τον συγκίνησε ο τρόπος με τον οποίο μικρά παιδιά στην αγκαλιά των μανάδων, φίλησαν την εικόνα της Παναγίας και ανέφερε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό και περνά το χριστιανικό μήνυμα στα παιδιά. Επεσήμανε δε πως “έστω και ξώπλατες οι γυναίκες θα έρχονται στην Εκκλησία σε πείσμα του διαβόλου”¨. Μιλώντας για την κρίση σημείωσε πως “λεφτά υπάρχουν” και τόνισε πως οι Δεσποτάδες έχουν χρήματα και θα πρέπει να βοηθούν τον κόσμο, αν και όπως είπε χρειαζόμαστε έναν “Άγιο Δέσποτα αλλά εμείς είμαστε 80” και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Έδωσε τέλος, τις ευχές του για υγεία στους παρευρισκομένους και τους κάλεσε να ζητήσουν να σωθεί η χώρα μας που πεθαίνει. Δείτε στο βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 το κήρυγμα του Μητροπολίτη κ.Ιερεμία από την Ιερά Μονή Μπούρα.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.