Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδος, το Μεσοχώρι της Υπάτης βρέθηκε την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών 10 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Διδασκάλου και Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Ευαγγέλου Καστάνη.

Στο κήρυγμά ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του κωφαλάλου νέου από τον Χριστό και προέτρεψε τους πιστούς να φυλάσσονται από τις επιβουλές των πονηρών πνευμάτων με τον πνευματικό οπλισμό της μυστηριακής ζωής, της πίστεως, της νηστείας και της προσευχής. Ετόνισε ότι επειδή ο διάβολος μισεί τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού πρέπει όλοι μας να μην δίνουμε λαβές για να κυριαρχήσει στη ζωή μας και να μας κάνει κακό αλλά να ζητούμε από τον Θεό την προστασία της θείας Χάριτος και να γρηγορούμε.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ειδική ευχή επί τη ολοκληρώσει της Αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, του οποίου τα Εγκαίνια ετέλεσε πριν δέκα χρόνια.

Ακολούθως ετέλεσε το ιερό Μνημόσυνο του αειμνήστου Δασκάλου, αναφερθείς στη βοήθεια που προσέφερε στην Εκκλησία και ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του, στην σύζυγό δε, στα παιδιά και τα εγγόνια να χαρίζει παρηγορία, δύναμη και την προσδοκία της κοινής αναστάσεως.

104fth (1).jpg

104fth (2).jpg

104fth (3).jpg

104fth (4).jpg

104fth (5).jpg

104fth (6).jpg

104fth (7).jpg

104fth (8).jpg

104fth (9).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.