Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας ιερούργησε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε την Χειροτονία αμίσθου Διακόνου, του π. Ιωάννη Πούρη.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο νεοχειροτονούμενος αναφέρθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της ιερωσύνης μέσα στο σύγχρονο κόσμο και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται να φανεί αντάξιος της απο­στο­λής του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές προς τον χειροτονούμενο τονίσας μεταξύ άλλων: «Παλαιότερα, που ο κόσμος ζούσε την παράδοση και πίστευε σε αξίες και ιδανικά, η θέση του Ιερέως ήταν στο επίκεντρο της ζωής και στη πόλη και στο χωριό.

Η σημερινή μοντέρνα κοινωνία που αντιμάχεται τις αξίες και θέλει να καθιερώσει την αναρχία και τον αθεϊσμό, η θέση του ιερέως απωθείται στο περιθώριο της ζωής, γι’ αυτό η προσοχή σου θα πρέπει να εστιαστεί σε αυτό που έλεγε ο Απόστολος «τύπος γίνου των πιστών». Να γίνεις παράδειγμα ζωής που θα ελκύει αυτούς που ακόμα έχουν ζωντανή συνείδηση και έχουν αηδιάσει από τον μοντέρνο τρόπο της χωρίς ηθικούς φραγμούς ζωής.

Ακόμα στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλά, γιατί μέσα στον οργανισμό της κοινωνίας, τα εισερχόμενα πνευματικά μικρόβια τα εξουδετερώνουν τα υπόλοιπα υγιή κύτταρα, που δρουν ως αντισώματα. Καλείσαι, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, με το παράδειγμά σου και με το έργο σου να δυναμώσεις τα μέλη της Εκκλησίας για να αντιστέκονται και μην καταβάλλονται από τις καταστροφικές επιδημίες της αθεΐας».

Η χειροτονία τελέσθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα παρουσία εντοπίων και ξένων κληρικών, του Πνευματικού του π. Δημητρίου Βαρσάμου από το Μονόδρι Ευβοίας, συγγενών, φίλων, συγχωριανών και πλήθους ευσεβών χριστιανών οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό και βροντοφώναξαν το «Άξιος» στον νέο Διάκονο της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος σημειωτέων κατάγεται από την Εύβοια, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Δημόπουλου, γαμβρού του Εφημερίου του Ναού Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Γρηγορίου Ψυχογιού.

Ακολούθως προσφέρθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

   

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.