Η καθιερωμένη προπασχάλια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 20 Απριλίου το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στη Λαμία.

Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία του εγκρίτου παρ’ Αρείω Πάγω Δικηγόρου-Ποινικολόγου του Πρωτοδικείου Λαμίας και Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεωργίου Δούμα με θέμα «Η Δίκη του Χριστού από θρησκευτικής και νομικής απόψεως». Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο θέμα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον τρόπο, που η ανθρώπινη δικαιοσύνη των Ιουδαίων της εποχής εκείνης, αντιμετώπισε τον Ιησού Χριστό και Σωτήρα του κόσμου, τις τελευταίες πριν τη σταύρωση Του ημέρες και ώρες.

Ο κ. Δούμας με σαφήνεια και τον ρέοντα και καθαρό λόγο του, μας μετέφερε στην εποχή που έζησε ο Ιησούς και στους χώρους του Μεγάλου Συνεδρίου και με χειρουργική ακρίβεια εντόπισε και παρουσίασε τα άτοπα, τις παρατυπίες και την κακοδικία που εξύφαναν οι άρχοντες των Ιουδαίων κατά του αναμάρτητου και αθώου Χριστού.

Το δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως περιελάμβανε ερμηνεία ύμνων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, οι οποίοι σχετίζονται με την δίκη του Ιησού και τους οποίους απέδωσε άψογα η πολυμελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με χοράρχη τον κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή της Σχολής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον κ. Δούμα για την γλαφυρή και εμπεριστατωμένη εισήγησή, την οποία σημειωτέον εζήτησε να εκδώσει σε βιβλίο και να συμπεριληφθεί στις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, κατέληξε λέγοντας: «Είναι πασιφανέστατο ότι ο Ιησούς Χριστός υπήρξε θύμα κακοδικίας, γι’ αυτό το λόγο η εικόνα του πρέπει να παραμείνει ψηλά στις δικαστικές αίθουσες, για να υπενθυμίζει στους δικαστές το χρέος τους να δικάζουν με αντικειμενικότητα και αμεροληψία». Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της πατρίδος είπε: «Η Ελλάδα σήμερα εμπαίζεται, φραγγελώνεται, κολαφίζεται, ανεβαίνει ένα Γολγοθά όχι όπως εκείνος ο μικρός λόφος των Ιεροσολύμων, αλλά ένα Γολγοθά που είναι υψηλός σαν το Έβερεστ. Τούτο δεν πρέπει να μας απογοητεύει, γιατί μετά το Γολγοθά έπεται η Ανάσταση. Η Ανάσταση του Χριστού πέρασε μέσα από τον πόνο του Σταυρού. Αυτή την εποχή η Ελλάδα σηκώνει τον σταυρό της και θα αναστηθεί με τη δύναμη του Χριστού και με την ενότητα, ομοψυχία, υπομονή και εργατικότητα του λαού.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δύο Εισαγγελείς, Πρωτοδικών και Εφετών, τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων και όλους τους Νομικούς που προσέδωσαν με την παρουσία τους κύρος στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθ. Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απ. Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Κλειτσάκης, ο τ. Υπουργός κ. Δ. Αλαμπάνος, η τ. Βουλευτής κ. Ελ. Μακρή, ο τ. Νομάρχης Ευθ. Παπαβασιλείου, ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιάς, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελ. Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Μ. Πάππος, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγμ. Γ. Καρπέτας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Αργυρόπουλος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Πιλιτσίδης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων, επίτιμοι Πρόεδροι της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και Επιθεωρητές Εκπαιδεύσεως, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες οι οποίοι κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο και στο τέλος συνεχάρησαν τον κ. Δούμα για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση και τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία της παρούσης εκδηλώσεως.

img_0006_22.jpg

img_0009_24.jpg

img_0010_17.jpg

img_0015_19.jpg

img_0031_14.jpg

img_0042_12.jpg

img_0062_15.jpg

img_0083_14.jpg

img_0092_10.jpg

img_0100_7.jpg

img_9427.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.