Στο χωριό Αρχάνι της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ενοριακό ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ωμίλησε και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Βασιλικής Καραμέρη, μητρός του εφημερίου της ενορίας του Πολιούχου Λαμίας Ευαγγελιστού Λουκά, π. Ιωάννη Καραμέρη.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  παίρνοντας αφορμή από το «δίλεπτο της χήρας» του Ευαγγελικού αναγνώσματος αναφέρθηκε στην αξία της ελεημοσύνης. Η ελεημοσύνη είναι χρέος βασικό για κάθε χριστιανό. Είναι πηγή ουράνιας ανταποδόσεως και αποτελεί θησαυρό στους ουρανούς, χάρη στους πάσχοντες, φίλους και αδελφούς, διά των οποίων προσεγγίζουμε προσωπικά τον Ιη­σού Χριστό. Αν δεν γίνουμε γενναιόδωροι, αν δεν αποβάλλουμε τη λύπη της καρδιάς την ώρα που εγκαταλείπουμε τα υλικά αγαθά, δεν μπορούμε να είμαστε γνήσιοι μαθητές του Χριστού.

Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την αείμνηστη Βασιλική εν χώρα ζώντων, στον π. Ιωάννη δε και όλους τους οικείους της να έχουν την άνωθεν παρηγορία και την ευχή της.

Μετά τη Θεία Λειτουργίας και το ιερό Μνημόσυνο στα οποία έψαλαν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ανάργυρος Βλάχος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε στον καφέ που παρατέθηκε στα καταστήματα του χωριού ενώ κατά την αναχώρησή του μετέβη και ευλόγησε τα ανθοκήπια της ψάλτριας του χωριού κας Αικατερίνης Πολίτη. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.