Στο Στεφάνι Κορινθίας και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφανά μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν του ομωνύμου Αγίου, Αποστόλου εκ των Εβδομήκοντα και συνεργού του Αποστόλου Παύλου, στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Εκκλησίας, πλαισιούμενος από τους συνοδούς ιερείς του.

Στον εσπερινό συμμετείχαν επίσης οι Παν/ος Αρχιμ. κ. Γαβριήλ Γιαννόπουλος και Αιδεσ. κ. Βασίλειος Κολύτας, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κλεωνών κ. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, οι Ιερείς από την Αρχιερατική Περιφέρεια Κλεωνών κ. Άγγελος Τσελώνης, κ. Σταύρος Καραμπέτσος, κ. Μαγουλάς Παύλος, ο Εφημέριος του Ι. Ναού κ. Ιωάννης Μαντζιαγρής και εκ της πόλεως της Κορίνθου οι π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και π. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Στην πανήγυρη παρέστησαν επίσης ο Κορίνθιος πρώην υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο επικεφαλής της «μείζονος μειοψηφίας» του Δήμου Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ζαχαρίας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης, αφού ομίλησε για τον παραδειγματικό, για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, βίο του Αγίου Στεφανά, που ταυτίστηκε επακριβώς με τις επιταγές του Ι. Ευαγγελίου, και την ιδιαίτερη σχέση του με την Ι. Μητρόπολή μας, συνέστησε στους παρισταμένους πιστούς να συνεχίσουν να ζουν και αυτοί σύμφωνα με τις επιταγές του Ι. Ευαγγελίου.

1506kor (1).JPG

1506kor (2).JPG

1506kor (3).JPG

1506kor (4).JPG

1506kor (5).JPG

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.