ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2023 - LIVE: ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - 17 Ιανουαρίου 2023 - ΙΝ Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Εκκλησία Live - Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αθανασίου Ζωντανά. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Αθανασίου του Μέγα και Κυρίλλου των Πατριαρχών Αλεξανδρείας Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στις 18.00 το απόγευμα. Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Κύριλλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Η Αγία Θεοδούλη και οι συν αυτή Μάρτυρες.

Ακολουθία Εσπερινού Αγίου Αθανασίου από τον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μπάρας Τρικάλων 17.1.2023.

Αρχιερείς: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ακολουθίας Αρχιερατικού Εσπερινού Εορτής Αγίου Αθανασίου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από τον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μπάρας Τρικάλων 17.1.2023.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το απόγευμα από ώρα 6:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Άγιος Αθανάσιος

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.

Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για την εορτή τον βίο και τα κυριότερα έργα του Αγίου Αθανασίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.