Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου 2016 η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Σαϊνοπούλειο πάρκο στη Μαγούλα.

Από νωρίς οι φωνές των παιδιών ζωντάνεψαν τον ειδυλλιακό αυτό τόπο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, σε διάφορα σημεία του άλσους, δραστηριότητες και παιχνίδια μέσω των οποίων τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν ενισχύοντας το ομαδικό πνεύμα τους. Παράλληλα συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι νέοι και νέες διαφόρων ηλικιών με παρόμοια ενδιαφέροντα και κοινή αναφορά τη συμμετοχή τους στις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών. Δραστηριότητες, όμως, οργανώθηκαν και για τους γονείς, ώστε να περάσουν δημιουργικά το απόγευμά τους.

Αμέσως μετά το παιχνίδι και αφού σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν κρουασάν και χυμοί, έγινε συγκέντρωση στο χώρο του αμφιθεάτρου όπου έγινε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης στην ομιλία του τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ενισχυθεί ποικιλοτρόπως η λειτουργία των κατηχητικών συναντήσεων στις ενορίες. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσέφεραν και βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί με άρτιο τρόπο η Γιορτή Νεολαίας.

Ακολούθησε ένα μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα τραγούδια από νέους των κατηχητικών. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο κ. Νίκος Βορίλας, ενώ στο τραγούδι ήταν ο ίδιος και ο κ. Νίκος Καρμοίρης. Τη φετινή γιορτή πλαισίωσε ο χορευτικός όμιλος Σκάλας με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, τους οποίους παρουσίασαν παιδιά των κατηχητικών συναντήσεων Σκάλας, Βλαχιώτη και Μυρτιάς.

Την Γιορτή επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος με τον πάντα ωφέλιμο λόγο του, ο οποίος προέτρεψε τους νέους και τις νέες να μιμηθούν τους Λάκωνες Αγίους αλλά και τους αρχαίους Σπαρτιάτες, ώστε να αναδειχθούν άξιοι απόγονοι αξίων προγόνων. Επίσης ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας και όλους όσοι συνέβαλαν με προθυμία και χαρά στη λειτουργία των φετινών κατηχητικών συντροφιών και τη διοργάνωση της Γιορτής.

Η Γιορτή Νεολαίας ολοκληρώθηκε με την διανομή από τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικών καπέλων σε όλα τα παιδιά, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο στις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών.

1905spa (1).jpg

1905spa (2).jpg

1905spa (3).jpg

1905spa (4).jpg

1905spa (5).jpg

1905spa (6).jpg

1905spa (7).jpg

1905spa (8).jpg

1905spa (9).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.