του Θωμά Αναστασιάδη

Tην 29η Φεβρουαρίου 2016, ο Μητροπολίτης της νεοσύστατης, {δια διχοτομήσεως της νότιας εκκλησιαστικής επαρχίας Κιέβου} της Μητροπόλεως Белотсерковскаиа епархија (Λευκής Εκκλησίας) και Bohuslav κ.Αυγουστίνος, έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις αποφοίτησης των σπουδαστών της Ουκρανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο, που εδρεύει στην Κλινική "HVKH" .

Ως πρώην γιατρός, μετά την απονομή των πτυχίων στους νέους στρατιωτικούς γιατρούς, συνεχάρη τους αποφοίτους, και έδωσε οδηγίες και ποιμαντορικές ευλογίες.

Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Αρκτικής, συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες της πρακτικής εκπαίδευσης και μίλησε στην συνεδρίασή τους, ως Πρόεδρος του τμήματος Πνευματικής Φροντίδας στις πολικές αποστολές της Ουκρανικής Εκκλησίας. Εδώ προετοιμάζονται για να αντικαταστήσουν, για ένα χρόνο, τους συναδέλφους τους στον Ουκρανικό σταθμό ερευνών «Akademik Vernadsky» της Ανταρκτικής, που βρίσκεται στο νησί Galindez.

Τέλος σε συμφωνία με τον βικάριο της Μητρόπολης Κιέβου, Επίσκοπο της Μποροντιάνκας κ.Βαρσανούφιο, ο κ.Αυγουστίνος επισκέφθηκε τον παρακείμενο ναό του Αγίου Γεωργίου, υπαγόμενος στην δικαιοδοσία του ως άνω επισκόπου.

 

H πόλη των 200.000 χιλ. κατοίκων Bela Tserkva, προσαρτήθηκε στην Ρωσική Αυτοκρατορία από την πολωνική-λιθουανική Κοινοπολιτεία, το 1793, ως αποτέλεσμα της δεύτερης κατανομής της Πολωνίας. Ονομάζεται «Λευκή Εκκλησία» από τους πολλούς άσπρους ναούς που έχει, όπως είναι και ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 1833-1839. Βρίσκεται στο 84 χιλ. στον κεντρικό δρόμο από το Κίεβο στην Κριμαία.

Ο πολυπράγμων κ.Αυγουστίνος, της Μητροπόλεως Λευκής Εκκλησίας, είναι Υπεύθυνος για τις σχέσεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. 

 

Πρόεδρος της Ουκρανικής χριστιανικής ιεραποστολής «πνευματική και φιλανθρωπική φροντίδα στις φυλακές«, πνευματικός διευθυντής της Ένωσης Ορθοδόξων Αδελφοτήτων της Ουκρανίας, και τέλος, από το 2010 πνευματικός & εξομολόγος της ΜΚΟ «Ένωση των Ορθοδόξων δικηγόρων ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.»

Ο γιατρός και θεολόγος,κ.Αυγουστίνος, πριν γίνει κληρικός εργάστηκε στην επείγουσα ιατρική βοήθεια σε Νοσοκομεία και ως πρώην αρχιεπίσκοπος Γαλικίας, διετέλεσε Λέκτορας της Συγκριτικής Θεολογίας στο ιεροδιδασκαλείο του Pochaev (2004-2012) .

ΚΙ (1)_result.JPG

ΚΙ (2)_result.JPG

ΚΙ (3)_result.JPG

ΚΙ (4)_result.JPG

ΚΙ (5)_result.JPG

ΚΙ (7)_result.JPG

ΚΙ (8)_result.JPG

ΚΙ (9)_result.JPG 

 

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.