Με την δέουσα λαμπρότητα εόρτασθηκαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη οι οποίοι συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα Περιβόλια Χανίων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως Κυδωνίας.

Στο Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων, αφορμώμενος από τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, ”Μνημόνευε ᾿Ιησοῦν Χριστὸν ἐγηγερμένον ἐκ νεκρῶν, ἐκ σπέρματος Δαυΐδ, κατὰ τὸ εὐαγγέλιόν μου”, ότι αυτή η ομολογία πρέπει να μείνει και σε όλους εμάς. Το μνημόσυνο της ομολογίας ότι όντως ο Υιός και Λόγος του Θεού ήρθε στον κόσμο, σήκωσε την αμαρτία του κόσμου και πάνω από όλα επάτησε τον Θάνατο και έδωσε σε όλους εμάς την δυνατότητα της Αναστάσεως, την αιωνιότητα η οποία δεν υπήρχε μέχρι τότε. Εάν χρειαζόταν η συγχώρεση μόνο των αμαρτιών από τον Θεό, δεν ήταν ανάγκη να λάβει την ανθρώπινη φύση ο Υιός και Λόγος του Θεού. Χρειάστηκε όμως να πατήσει τον Θάνατο, και γιαυτό ένας μόνος τρόπος υπήρχε· ο ίδιος ο Θεός να πάθει ως άνθρωπος, να ταφεί ως άνθρωπος και να αναστηθεί ως Θεός, όπως ακριβώς το διδάσκει η Εκκλησία μας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα και μέχρι να υπάρχει ο κόσμος, θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα μνημονεύουν του ονόματος του Θεού και του Ιησού Χριστού, κάτι το οποίον έκαναν και οι Άγιοι που τιμούμε σήμερα, και βλέπουμε τον Άγιο Ραφαήλ, τον Άγιο Νικόλαο και μία παιδίσκη 12 ετών, την Αγία Ειρήνη η οποία και εκείνη ομολόγησε Χριστό.

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.