Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π. Ε. Ευβοίας, το οποίο πρόθυμα παρεχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς ο Παύλος ο Σκοπελίτης» πραγματοποίησε Συναυλία για την λήξη των μαθημάτων του φετινού έτους 2015-2016. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων Αντιπροέδρου του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτηρίος Ανυφαντής, ο ΑντιδήμαρχοςΛηλαντίων και Πρωτοψάλτης κ. Αθανάσιους Τριανταφύλλου, Δημοτικών Συμβούλων, ο Εκπρόσωπος του Διοικητού της Σχολής Πεζικού, οι Καθηγητές της Σχολής π. Αργύριος Στουραΐτης, π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Νικόλαςο Μάρκου, κ. Άγγελος Μαντά, κ. ΔήμοςΤσίμπος, κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος και κ. Μαρία Καψάλη, πολλοί Ιεροψαλτές και πολλοί χριστιανοί χριστιανοί.

Την Εκδήλωση άνοιξε με σύντομη προσλαλιά του ο Υπεύθυνος Λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος ανέφερε ευχαριστώντας όλους, όσοι συντελούν στην λειτουργία της Σχολής και στα 9 παραρτήματά της.

Κατά την διάρκεια της Συναυλίας ο Χορός μαθητών της Σχολής ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, απέδωσε ύμνους από την βυζαντινή μουσική παράδοση και απέσπασε ευμενή σχόλια από όλους τους παρισταμένους.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος συγχαίροντας όλους τους συντελούντες στη λειτουργία της Σχολής και τα μέλη των Χορών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, με αφορμή την εξαιρετική ομιλία του κ. Αναστασίου, την αξία της συμφωνίας και της ενότητας σε όλες τις πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2015, το απόγευμα, κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διενεργήθηκαν Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.