Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιεί την παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Γ´ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα: "Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος. Νεομάρτυρες - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Επαναστατικά Κινήματα", την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στις 7μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1, Αθήνα).

Δείτε το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Χαιρετισμός Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Εισηγητές:
– Ο  Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μέλος της Δ. Ι. Σ.
– Ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος-Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821.
– Καταληκτήριος χαιρετισμός  Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου -Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ε.Σ.Ε Πολιτιστικής Ταυτότητος.

1821-2021: 10 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υλοποιεί κάθε χρόνο, από το 2012, την διοργάνωση 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για την μελέτη της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως του 1821.

Στόχος είναι, το 2021 που θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να υπάρχουν σε τόμους τα Πρακτικά και των 10 αυτών Επιστημονικών Συνεδρίων, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε, να γνωρίσουμε ψύχραιμα, να ερμηνεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής, που έχει πέσει, κατά καιρούς, θύμα μονομερών και μη τεκμηριωμένων θεωρήσεων.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 4 Συνέδρια:

2012: “Ιστοριογραφία και πηγές για την ερμηνεία του 1821”
2013: “Η ζωή των υποδούλων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας. Καταπίεση-Κοινοτισμός-Παιδεία”
2014: “Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος. Νεομάρτυρες- Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός- Επαναστατικά Κινήματα”
2015: “Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός”

Το Ε´ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Οκτωβρίου 2016, με θέμα: “Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση”.

Η έκδοση και κυκλοφορία των Πρακτικών των Συνεδρίων είναι προσφορά των εκδόσεων “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”.

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.