Το μεσημέρι της Πέμπτης 11ης Μαΐου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (κτίριο Πνευματικού στη Χαλκίδα), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε σε Σύναξη όλους τους Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, όπου συζήτησαν το ζήτημα του καλυτέρου συντονισμού και της περαιτέρω ανάπτυξης και προσφοράς του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ιδίως μέσα από την προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως.

   Στη Σύναξη, επισημάνθηκε από τον Σεβασμιώτατο, ότι όλοι οι Κληρικοί είναι γνώστες και έχουν προσωπική εμπειρία της δεινής οικονομικής, και όχι μόνον, κρίσεως, η οποία μαστίζει την Πατρίδα μας κατά την τελευταία πενταετία και, αγωνίζονται, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να συμπαρασταθούν πνευματικά και υλικά στους ανθρώπους, οι οποίοι ιδιαιτέρως πλήττονται από αυτήν.

   Ακόμη, επεσήμανε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, μεταξύ των υπολοίπων Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Της, διαθέτει και την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων στη Χαλκίδα, η οποία αποτελεί δραστηριότητα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Της και δημιουργήθηκε πολύ πριν την οικονομική κρίση, με σκοπό τη θεραπεία των ενδεών αδελφών μας σε τρόφιμα και ενδύματα. Στεγάζεται, μάλιστα, σε χώρο στο κέντρο της Χαλκίδος, επί της οδού Αντωνίου 15, τον οποίον πρόθυμα παραχώρησε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη και διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτό το θεάρεστο σκοπό.

   Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων συντηρείται και λειτουργεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, αλλά στηρίζεται κυρίως στις αυτοπροαίρετες προσφορές των χριστιανών, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για να επιτελεσθεί επιτυχώς αυτό το έργο, το οποίο αφορά όλη την Τοπική Κοινωνία μας, αφού κατά το περυσινό έτος 2014 η Τράπεζα βοήθησε 4.200 ανθρώπους, ενώ, μόνο από την αρχή του νέου έτους 2015 και μέχρι το τέλος Μαΐου προσήλθαν στην Τράπεζα και ενισχύθηκανπερισσότεροι από 2.000 συνάνθρωποί μας.

   Όλοι οι Ιερείς, κατά την διάρκεια του διαλόγου συμφώνησαν ότι το έργο είναι σπουδαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και γι’ αυτό, αποφασίστηκε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουν έκκληση στους χριστιανούς, προκειμένου να ενισχύσουν με τρόφιμα την Τράπεζα Τροφίμων, διότι οι ανάγκες είναι πολλές και οι άνθρωποι που προστρέχουν σ’ Αυτήν συνεχώς αυξάνονται.

   Προς τον σκοπό αυτό, την ερχόμενη Κυριακή, μετά την Θεία Λειτουργία θα κληθούν οι χριστιανοί από τους Ιερείς, να προσφέρουν Τρόφιμα την Ενορία τους, ώστε αυτά να προωθηθούν στη συνέχεια στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων.

   Παράλληλα, οι χριστιανοί μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα απευθείας στην Τράπεζα, κατά το ωράριο λειτουργίας Της: κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, κατά τις ώρες 4.00 – 8.00 μ.μ. ή, ακόμη και μέσω των Super Markets της Πόλεώς μας, όπου σε ειδικά καλάθια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί εκεί, συλλέγονται τρόφιμα από προσφορές που αφήνουν φιλάνθρωποι αδελφοί μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος κάνει έκκληση στους ανθρώπους, προκειμένου στις αγορές τους, να υπολογίζουν και μία τουλάχιστον τσάντα για τον πτωχό αδελφό, τονίζοντας στους υπαλλήλους των καταστημάτων, ότι επιθυμούν οι προσφορές τους, να τοποθετηθούν στο καλάθι της Ιεράς Μητροπόλεως.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, εκτός από την προσωπική επιστολή και το ευχαριστήριο πού αποστέλλει σε κάθε προσφέροντα, επιθυμεί και δημοσίως, διά του εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου να ευχαριστήσει όλους εκείνους, οι οποίοι, ιδιαιτέρως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουν απρόσκοπτα να ενισχύουν το έργο της Τράπεζας Τροφίμων:

Τα Super Markets ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ και LIDL.
Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ».
Την Εταιρεία ELBISCO.
Τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ.
Τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δήμου Διρφύων.
Την ομάδα «ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».

Επωνύμους και Ανωνύμους χριστιανούς, Ιερείς και πολλές Ενορίες.

Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πάντοτε πρόθυμη πληροφόρηση των ανθρώπων για το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας.

   Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αν και γνωρίζει ότι πολλές είναι οι φορές που η Τοπική Εκκλησία απευθύνεται στους χριστιανούς

Της και ζητά τη βοήθειά τους για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, δεν διστάζει να απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, αφού έχει την βεβαιότητα, ότι ποτέ δεν κουράζονται οι άνθρωποι με τις παρακλήσεις αυτές, γιατί τα φιλάνθρωπα αισθήματα είναι τόσο πολλά και η αγάπη τους ανεξάντλητη, που πάντοτε χρεώνει τον ίδιον προσωπικά και τον γεμίζει χαρά κι ελπίδα, αλλά και η διαχείριση των προσφορών τους τίμια και διαυγής, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.