Εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών του Ιερού και του αναλογίου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Τετάρτη 15 Ιουνίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού κέντρου της.

       Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε, ο Αιδεσιμολογιότατος Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κυρίτσης, ξεκίνησε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους η οποία αναφέροταν στη παιδική ηλικία του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου και σε περιστατικά τα οποία, υπεδείκνυαν την από βρέφους Μοναχική του κλίση.

       Στη συνέχεια απήγγειλαν ποιήματα, κείμενα και τραγούδια σχετικά με τον Ιερέα και την Ιεροσύνη, παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα .

       Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την χορωδία και τα παιδιά που απήγγειλαν τα ποιήματα, απευθυνόμενος στα 300 περίπου παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που ήρθαν από διά­φορες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή τους στην τέλεση των ιερών ακολουθιών της ενορίας τους και την μεγάλη πνευματική αξία των εμπειριών που ζουν μέσα στο άγιο περιβάλλον της Εκκλησίας.

Το ότι διακονούν στο Ιερό Βήμα είναι μεγάλη ευλογία αλλά και ευθύνη να καταρτίζονται εκκλησιαστικά και να γίνονται πνευματικοί πυρήνες για τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Η ωφέλεια την οποία έχουν από την ανατροφή τους στο Ιερό Βήμα θα εκτιμηθεί αργότερα από τα ίδια τα παιδιά που θα διαπιστώσουν πόσο ωφελήθηκαν από το μεγάλο αυτό σχολείο που λέγεται θεία Λατρεία. Τέλος, τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και πρόοδο, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να διακονούν την Εκκλησία και τους Ιερείς .

Ιδιαίτερη νότα έδωσε η χορωδία νέων κληρικών, Διακόνων και Πρεσβυτέρων τραγούδησαν εκκλησιαστικά άσματα και ενθουσίασαν όλα τα παιδιά τα οποία με παρατεταμένα χειροκροτήματα εξεδήλωναν τον ενθουσιασμό τους.

Κατά την έξοδο ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλα τα παιδιά ένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης, ενώ στο προαύλιο του Αμφιθεάτρου τους περίμεναν διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών ήταν η χαρά από την ωραία εκδήλωση και την επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους και εξέφρασαν την επιθυμία τέτοιου είδους συνάξεις να επαναλαμβάνονται πιο συχνά. 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.