Γέμισε ακόμα μία χρονιά η Εθνική Οδός Χανίων- Ρεθύμνης με τους εκατοντάδες πιστούς να προχωρούν με μία λαμπάδα ή με μία Φανουρόπιτα οι περισσότεροι στο χέρι, για να εκπληρώσουν το τάμα προς τον Άγιο Φανούριο που κάποια στιγμή τους φανέρωσε κάτι.

Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Εθνική Οδό πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχουμένων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Χρήστου Παπουτσάκη, πολλών κληρικών της Μητροπόλεως  και εκατοντάδων πιστών.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες, ταξίματα των πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στον θαυματουργό Άγιο Φανούριο, στον Άγιο που φανερώνει την αγάπη και την χαρά σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε οικογένεια. Δεν υπάρχει Χριστιανός που να μην γνωρίζει τον θαυματουργό αυτόν Άγιο, και αυτό φαίνεται από την αθρόα προσέλευση που έχουν όλοι οι αφιερωμένοι στον Άγιο Ναοί. Ας ευχηθούμε ο Άγιος Φανούριος να μας φανερώσει την ελπίδα ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει το ελληνορθόδοξο Γένος μας.

 

 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.