Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της περιόδου του Πεντηκοσταρίου και συμφώνος με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τελέσθηκαν κατά το διήμερο 06 – 07 Μαΐου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής Κολχικού.

Την παραμονή των Εγκαινίων, το εσπέρας του Σαββάτου 06 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών.

εγκαίνια

Το πρωί της Κυριακής 07 Μαΐου ε.έ., έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου εις την οποία εψάλλει ο Αναστάσιμος Κανόνας σε ήχο Γ΄, καθώς επίσης ο Κανόνας των Εγκαινίων και της τιμωμένης Αγίας Κυριακής, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μεταξύ του πολυάριθμου πλήθος Πιστών που παρέστησαν προσευχιτικός στο σημαντικό αυτό γεγονός για την επαρχία μας, ήταν ο Βουλευτής των Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς επίσης Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος και του Στρατού Ξηράς.

Στην σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημασία των Εγκαινίων ενός Ναού καθώς επίσης και στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και όλους όσους εκοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς, ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλαϊτζή και τον Πρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κόκκοτα, ώστε να οδηγηθούμε στην σημερινή μεγάλη ημέρα της πνευματικής αναψυχής των Εγκαινίων του Ναού, ο οποίος ευχήθηκε να είναι ένας ακόμα τόπος παρηγοριάς, προσευχής και θεραπείας πάντων των σωματικών και πνευματικών νοσημάτων, διότι όπως χαρακτηριστικά ετόνισε κάθε Ναός είναι και ένα πνευματικό Ιατρείο, αρκεί να καταφεύγουμε εκεί με τις σωστές προϋποθέσεις.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβει είς το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά, όπου παρέστη στην Εκδήλωση Βράβευσης των νεοεισαχθέντων φοιτητών και φοιτητριών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαγκαδά, ενώ τέλος εις τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, ομίλησε καταλλήλως σε νέους και νέες από τις εσπερινές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τα οποία πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην περιοχή του τόπου καταγωγής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, συνοδευόμενα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.