Αύριο τα εγκαίνια του Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών: Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών βρίσκεται από την Τετάρτη 2 Ιουνίου, απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου της χαριτόβρυτης δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκό­που Τριμυ­θούντος του θαυμα­τουργού, που προήλθε από τον ομώνυμο ιστορικό ιερό Ναό στην Κέρκυρα, με αφορμή τον «επί θύραις λειτουργικό εγκαινισμό του ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών», το Σάββατο 5 Ιουνίου και την Κυριακή 6 Ιουνίου».

Το Ιερό Λείψα­νο θα παραμείνει προς προ­σκύνηση στον ναό των Σερρών μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουνίου, εορτή της θείας Αναλήψεως. Έως τότε, καθημε­ρινά θα τελού­νται ιερές ακολου­θίες, προς αγια­σμό και πνευ­ματική ενίσχυση των πι­στών, αλλά και των μα­θη­τών και μα­θη­τριών, που προσεχώς θα δι­α­γω­νισθούν στις ε­φε­τει­νές πα­νελ­λή­νι­ες ε­ξε­τά­σεις.

Αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αποθέσει, κατά την εκκλησιαστική τάξη, επί της Αγίας Τραπέζης του προς εγκαινισμό ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών τα μαρτυρικά άγια Λείψανα και θα ακολουθήσει ο Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.