Στο πλαίσιοτών λαμπρών εορτασμών που πραγματοποιούνται για τα 700 χρόνια από την ίδρυσητής Ιεράς Μονής Ομπλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε τα ιερά Εγκαίνια του νεοδμήτου κοιμητηριακού Ιερού Ναού των Αγίων Επτά Παίδων των εν Εφέσω της Μονής, με την συμμετοχή του Ηγουμένου και των Πατέρων του Μοναστηριού, αλλά και Μοναχών από άλλα Μοναστήρια της Μητροπόλεως.

Στην ιερά τελετή παρέστη προσευχητικά και ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ανδρέας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του εκ Πατρών και συνδέεται πνευματικά με τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής.

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών ανήλθε στο Μοναστήρι της Γλυκιάς μας Παναγίας, για να αποθέση τα μύρα της καρδιάς του στο πανάγιο εικόνισμά Της και να συμμετάσχη στην ιερά τελετή των Εγκαινίων και στην πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του ετόνισε την μεγάλη δωρεά και ευλογία του Θεού, για τα 700 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Ιεράς Μονής Ομπλού, που αποτελεί καύχημα τόσο για την Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, όσο και για την Ορθόδοξη Ελλάδα γενικώτερα.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, εξήρε τον σπουδαίο ρόλο που διεδραμάτισε η Ιερά Μονή στα δύσκολα της σκλαβιάς χρόνια, αφού σε αυτήν εύρισκαν καταφύγιο και απαντοχή οι ήρωες και αγωνιστές που μάχονταν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, με πρώτο τον θερμουργό Αρχιερέα των Πατρών, τον Εθνεγέρτη, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, που είχε την Ιερά Μονή ως ορμητήριό του για την οργάνωση του αγώνος εναντίον του τούρκου κατακτητή.

Έτσι, είπε ο Σεβασμιώτατος, μας δίδετε η ευκαιρία μέσα από ιστορικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα, να δώσουμε τεκμηριωμένη απάντηση σε όσους ακόμη και σήμερα, αμφισβητούν αυτή την προσφορά των Μοναστηριών μας, στον αγώνα για της προάσπιση της Πίστεως και την Πατρίδος.

Επίσης, επήνεσε ιδιαιτέρως και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριο Κωτσάκη και την περί αυτόν Αδελφότητα, για τους κόπους που κατέβαλαν και καταβάλλουν, για την πνευματική και κτηριακή ανασυγκρότητη της ιστορικής Μονής, αλλά και για να αναπαύσουν πνευματικά τους προσκυνητές που καταφθάνουν στις αυλές της Παναγίας μας, φορτωμένοι με της ζωής τις δυσκολίες και τους πόνους, όπως επίσης και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία να σκεπάζη την Πατρίδα μας, την πόλη μας, το Μοναστήρι Της και να πρεσβεύη στον Υιό και Θεό Της, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, για όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς.

egain-.jpg

egain-1.jpg

egain-2.jpg

egain-3.jpg

egain-4.jpg

egain-5.jpg

egain-6.jpg

egain-7.jpg

egain-8.jpg

egain-9.jpg

egain-10.jpg

egain-11.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.