Όπως αναφέρει η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του Κιλκίς : 

-Ανάστατη η κοινωνία του Κιλκίς από την αναγκαστική απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη π. Αποστόλου Πορτοκαλίδη
-Ενωμένο το εκκλησίασμα τον παρακαλούσε να παραμείνει
-Στο στόχο όλων ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ
-Παρέμβαση Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού – έντονο παρασκήνιο

Την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου αναγκάστηκε να αφήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Πορτοκαλίδης, την οποία υπηρετούσε πάνω από δέκα χρόνια.
Όλα ξεκίνησαν από ένα πρόβλημα της υγείας του, το οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ του είχε χορηγήσει οκτάμηνη άδεια αναρρώσεως αλλά παράλληλα ήθελε να λειτουργεί και ο Ιερός Ναός της Παναγίας! Τότε ο Αρχιμανδρίτης θεώρησε ότι διώκεται από τον Μητροπολίτη και το περιβάλλον του και αποφάσισε να βρει γαλήνη και παρηγοριά στον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό (με τον οποίο γνωρίζοντε από το 2009).
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την απομάκρυνση του και μέχρι την τελευταία στίγμη τον παρακαλούσε να μείνει αλλά η απόφαση του ήταν οριστική.
Τον π. Απόστολο “διεκδίκησαν” πολλές Μητροπόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς είχε αναπτύξει τη φήμη του καλού σαμαρείτη λόγω της ασχολήσεως του με τα σισσύτια και την φιλανθρωπία αλλά το Διδυμότειχο (που βρίσκεται κοντά στην Ανδριανούπολη και στην Κωνσταντινούπολη) κέρδισε!
Το θέμα δεν θα κλείσει βέβαια εύκολα καθώς αναμένεται να κάνει παρέμβαση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Αναστασίας κ. Απόστολος, από τον οποίο ξεκίνησε ο π. Απόστολος και γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα ενώ αποφασισμένοι να μιλήσουν είναι και αρκετοί άνθρωποι της Ν. Μηχανιώνας, τόπο καταγωγής του Αρχιμανδρίτη.
Ήδη το προφίλ του Αρχιμανδρίτου στο facebook έχει πάρει “φωτιά” από δηλώσεις υποστήριξης και εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον αφού δεν πρόκειται για πρώτη φορά που συμβαίνει να απομακρύνεται ένας καλός ιερέας από την Μητρόπολη του Κιλκίς. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Τώρα που άλλαξε άποψη ο Αρχιεπίσκοπος για τα συλλαλητήρια (στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα) θα αλλάξει και ο δεσπότης Κιλκισίου αντίστοιχα; Επειδή εθεάθη να κατακεραυνώνει με βλοσυρό ύφος όσους συμμετέχοντες στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ετόλμησαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στη γιορτή των φιλόπτωχων ταμείων το απόγευμα της Κυριακής 21/01/2018. Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες έκανε παραινέσεις στους ιερείς του Νομού να μην ενθαρρύνουν τους πιστούς στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Μάλλον τώρα "δεν θα έχει πρόβλημα". Θαύμα, θαύμα.