ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: Διανομή χιλιάδων δωρεάν γευμάτων από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού και αλλά 200 πρωινά γεύματα για μαθητές μοιράζονται καθημερινά από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στον Εύοσμο ενώ ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται στις 8.000 μερίδες καθημερινά και αφορά σε συνανθρώπους μας που σιτίζονται από γεύματα σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί η Κουζίνα γεμίζει από εθελόντριες που βάζουν στην φωτιά τις κατσαρόλες και ξεκινούν την παρασκευή των γευμάτων.

«Είναι πιο νόστιμα όχι μόνο για τα φρέσκα υλικά αλλά γιατί γίνονται με αγάπη» αναφέρει η Στέλλα, μια από τις υπεύθυνες στην ομάδα των 300 εθελοντριών γυναικών.

Το συσσίτιο μοιράζεται από τις 11:30 το πρωί στον εξωτερικό χώρο της τραπεζαρίας.

Ο π. Ιωάννης είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται όλη αυτήν την διαδικασία που βασίζεται στην αλληλεγγύη των επαγγελματιών και στις οικονομίες της ενορίας από το παγκάρι της εκκλησίας.

πατήρ Ιωάννης

Μάλιστα οι ανάγκες από την αύξηση των γευμάτων οδήγησε στην ανακαίνιση και ενίσχυση της κουζίνας με ντουλάπες καταψύκτες για τρόφιμα και κρέατα.

«Δεν αποκλείουμε κανέναν» αναφέρει και εξηγεί ότι η επιλογή γίνεται με προσωπική επαφή και επίσκεψη στον χώρο του.

Στο μεταξύ καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρασκευάζονται συνολικά περίπου 8.500 μερίδες φαγητού για τις οικογένειες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά.

Φιλανθρωπία

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.