ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη ανήμερα των Τριών Ιεραρχών στην ΟΑΚ. Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00, για να προβληματισθούμε μαζί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη ζωή μας, με κεντρικό θέμα: «Ελληνικά Γράμματα και Παιδεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)».

Το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα τόσο τον σχολικό όσο και τον κοινωνικό χώρο. Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις του πολύπλοκου ζητήματος της σχέσης της ΤΝ με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Για τη διερεύνηση του θέματος θα μιλήσουν ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Οι Τρεις Ιεράρχες και οι Κλασικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές: Επίκαιρες διαπιστώσεις) και ο Ορέστης Τρασανίδης (Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιδεία), Υπεύθυνος του Τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT DIGITAL) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον συντονισμό θα έχει ο Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., ενώ ο Εκπαιδευτικός Γεώργιος Μέμος (ΠΕ01) θα υποβάλει στους ομιλητές ερωτήματα σχετικά με το θέμα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Διαβάστε επίσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τι είναι το ChatGPT.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.