Να βάλει στο τέλος στην...θαυματολογία για την "ματωμένη¨εικόνα της Αγίας Ειρήνης στο Βαθύ επιχειρεί η Μητρόπολη Σάμου με σημερινή της ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται πως δεν πρόκειται για αίμα ή δάκρυα...

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Η Ιερά Μητρόπολις Σάμου και Ικαρίας για τις ερυθρές κηλίδες επί της ιεράς εικόνος της Αγίας Ειρήνης

Συντάχθηκε στις 03 Αύγουστος 2015.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοινώσεώς μας σχετικώς με τις ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς μας, ότι σύμφωνα με το επιστημονικό πόρισμα του Εγκληματολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίον εκλήθη αμέσως από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, με σκοπό να αποφανθεί αρμοδίως, οι ερυθρές κηλίδες που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, δεν σχετίζονται με βιολογικό υλικό. Δεν είναι δηλαδή αίμα, δάκρυα ή κάτι σχετικό, ώστε να μπορούμε ξεκάθαρα να ομιλούμε για θαύμα.
Βέβαιον είναι πάντως, ότι οι ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης συνειρμικώς μας οδηγούν στο σεπτό της μαρτύριο, με το οποίο διά τους αίματός της υπέγραψε και εσφράγισε την πίστη της στον Χριστό.
Καθώς ευρισκόμαστε στην κατανυκτική περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, πνευματική περίοδο εντατικώτερης προσευχής και νηστείας, εξ αφορμής αυτού του σημείου, ας προσέξουμε ιδιαιτέρως την μαρτυρία, που δίνουμε εμείς για τον Χριστό. Ας εξετάσουμε αν η πίστη μας σ’ Εκείνον έρχεται σε μίμηση της Αγίας Ειρήνης κι ας φροντίζουμε με καθαρή την καρδιά μας να διαφυλάσσουμε την θεία Κοινωνία μαζί Του.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.