Του Θωμά Αναστασιάδη

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάστηκε επισήμως φέτος, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο την 28 Αυγούστου, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου ΓΟΧ Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Μακαρίου, στον ομώνυμο Ι.Ναό της Μητρόπολης ΓΟΧ Θεσσαλονίκης, στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς, ο οποίος Ναός αποτελεί μετόχι της ανδρώας Ι.Μονής Αγ.Ιακώβου του Αδελφοθέου, της ως άνω Μητρόπολης.

Προσκεκλημένος του παλαίφατου και ιστορικού Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον προϊστάμενο π.Γεώργιο, και τον επιχώριο Μητροπολίτη των παλαιοημερολογητών Θεσσαλονίκης παναγιώτατο κ.Ευθύμιο, ο Μακαριώτατος προέστει φέτος της πανηγυρικής Θ.Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π.Γεώργιο και π.Σταύρο. Ο κ.Μακάριος στο κήρυγμά του εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, με βαθιά θεολογικά μηνύματα για την φιλόστοργη Μητέρα του Χριστού και συνεχάρη τον προϊστάμενο και τους πιστούς ενορίτες για την πνευματική τους πρόοδο κατά Θεόν.

Στην απόλυση ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, για τον κόπο να έρθει από την Αθήνα, και να λαμπρύνει με την παρουσία του την εορτή της εκκλησίας, παρά τις πάμπολλες υποχρεώσεις που έχει.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παραβρεθέντες, που συμμετείχαν στην λατρευτική σύναξη της πανηγύρεως.  

 

kal1.JPG

 

kal10.JPG

 

kal11.JPG

 

kal12.JPG

 

kal13.JPG

 

kal14.JPG

 

kal15.JPG

 

kal2.JPG

 

kal3.JPG

 

kal4.JPG

 

kal5.JPG

 

kal6.JPG

 

kal9.JPG

 

kal8.JPG

kal7.JPG

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.