Εκδήλωση της ποιμαντικής μέριμνας και πολλής αγάπης από μέρους της Μητρόπολης Φιλίππων προς τα παιδιά και τους νέους αποτελεί και η λειτουργία της εκκλησιαστικής κατασκηνώσεως στην γραφική Καλλιράχη της Θάσου από το 1989 και μέχρι σήμερα.

Τριακόσια περίπου παιδιά κάθε χρόνο χαίρονται τις χαρές της κατασκηνωτικής ζωής, του νησιού και της θάλασσας, χωρις καμία οικονομική επιβάρυνση σε ημέρες δύσκολες. Για το εφετινό καλοκαίρι το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στο τέλος του ίδιου μήνα με την φιλοξενία, σε δύο περιόδους, παιδιών από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, ηλικίας 10-16 χρονών.

Συγκεκριμένα :
– από 6 εως 18 Ιουλίου τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ
– από 20 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου τα ΑΓΟΡΙΑ

Οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στον Εφημέριο της Ενορίας τους ή στο Γραφείο της Μητροπόλεως, έως και τις 25 Ιουνίου. Από αυτά θα δίδονται πληροφορίες για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και θα γίνεται ακριβής ενημέρωση για όλα τα σχετικά θέματα. Με την συμβολή ικανών και έμπειρων στελεχών αλλά και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού, εξασφαλίζονται κάθε χρόνο οι προϋποθέσεις για την σωστή και ομαλή διαβίωση των παιδιών στη Κατασκήνωση και την προσαρμογή τους στις συνθήκες της κατασκηνωτικής ζωής.

Με την βοήθεια του Θεού και την φροντίδα όλων των σχετιζομένων με την ποιμαντική αυτή προσπάθεια, τα παιδιά(κορίτσια και αγόρια), θα χαρούν τις ομορφιές της Θάσου, τη θάλασσα και όσα η Εκκλησία θα τους προσφέρει με ανιδιοτελή αγάπη. Μόνιμος επιδίωξη η άνετη κοινή διαβίωσή τους και η πηγαία αγάπη και φροντίδα για την μόρφωση της ψυχής, την καλλιέργεια του νου και την άσκηση του σώματος.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.