Την Κυριακή 10 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Φιλάρετο Ζαχαριουδάκη και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε κατάλληλα στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μερ/λου, αναφερόμενος στα μηνύματα της ευαγγελικής περιοκοπής της ημέρας και τέλος τέλεσε μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Γεώργιο Μαστοράκη, πιθανότατα πρώτο Εφημέριο της Ενορίας Καλού Χωρίου.

Προηγήθηκε σχετική ομιλία από τον Αναγνώστη κ. Νικόλαο Μανιαδάκη, ιεροψάλτη της Ενορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενεαλογικό δένδρο της οικογενείας του αειμνήστου Κληρικού με τα 6 παιδιά, τα 22 εγγόνια, τα 54 δισέγγονα και τα 108 τρισέγγονα. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο «για το άοκνο ενδιαφέρον του στα δρώμενα του χωριού και την ευλογία και στήριξης κάθε προσπάθειας της Ενορίας Καλού Χωριού για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας για να έχουμε συνέπεια και συνέχεια στις επόμενες γενιές».

Ακολούθησε αντιφώνηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην υψηλή αποστολή και προσφορά του Κληρικού, τονίζοντας ότι ο μακαριστός Ιερεύς Γεώργιος Μαστοράκης δεν έθεσε σκοπό του σ’ αυτήν την πρόσκαιρη ζωή του να διακονηθεί, αλλά να διακονήσει και να υπηρετήσει τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Μετά το πέρας της Αρχιαρατικής Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές και μικρή δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα της Ενορίας.

Παρέστησαν πολλοί Ενορίτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Μιχαήλ Μανδουράρης, ο πρώην πολιτευτής Νομού Λασιθίου κ. Ιω. Κουνενός, καθώς και οι απόγονοι της οικογένειας του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Μαστοράκη από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Νεάπολη.

KALO XORIO MERAMBELLOY-2.jpg

KALO XORIO MERAMBELLOY.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.