"Δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο στον ουρανό και στη γη από την προσευχή" αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του για την πανστρατιά προσευχής που ξεκινάει από σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ΝΙκόλαος. 

Αναλυτικά: 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προς

το Χριστεπώνυμον πλήρωμα

της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

 Πατέρες και τέκνα της Εκκλησίας.

Στη σημερινή δυσάρεστη και επαχθή εποχή, που στην πατρίδα μας τα ποικίλα προβλήματα μας πιέζουν καθημερινά και αφαιρούν κάθε ελπίδα και που οι φίλοι και οι πλησίον μας έχουν εγκαταλείψει, υπάρχει μία ακτίδα ισχυρού φωτός μέσα στην σκοτεινιά, η οποία διαλύει την απόγνωση. Είναι η δύναμη της προσευχής. Δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο στον ουρανό και στη γη από την προσευχή. Η περίοδος αυτή πρέπει να γίνει καιρός προσευχής. Εάν δεν ζητήσουμε επίμονα την μεσολάβηση του Θεού, να μη ελπίζουμε από τους ισχυρούς του κόσμου την λύση των προβλημάτων μας. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είπε: «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν. Ζητείτε και ευρήσετε. Κρούετε και ανοιγήσεται υμίν» (Ματθ. 7, 7).

Ας στρέψουμε λοιπόν τα μάτια μας και την ψυχή μας στο Θεό τον Ζώντα. Η προσευχή που γίνεται με πίστη και ταπείνωση «διασκεδάζει βουλάς εθνών».

Ο μήνας Αύγουστος στον οποίο σε λίγες ημέρες θα εισέλθουμε, να γίνει για όλους μας μήνας εντατικής προσευχής. Ας βάλουμε μεσίτρια την Υπεραγία Θεοτόκο και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, ας κρούσουμε την πόρτα του ελέους του Θεού.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ με νυκτερινή θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Την πρώτη Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την πρόοδο του Τιμίου Σταυρού. Στη Λειτουργία αυτή θα λειτα­νεύ­σου­με τον Τίμιο Σταυρό κατά την εκκλησιαστική τάξη και θα συλλειτουργήσουμε με τους Ιεροκήρυκες και με όλους τους Εφημερίους και Διακόνους της πόλεως. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα εκτεθούν προς προσκύνηση τα Ιερά αποτμήματα των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, του Αγίου Νικολάου του Πλανά, του Οσίου Ξενοφώντος, της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω, του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου και των Σαββαιτών Πατέρων των Ιεροσολύμων.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ιερά Μη­τρο­πο­λη με Ιερές Ακολουθίες, ομιλίες στα Πνευματικά Κέντρα και συνε­λεύ­σεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε λεπτομερώς με ειδικό πρόγραμμα, που θα κυκλο­φο­ρη­σει.

Ας μη μένουμε μόνο θεατές των προσπαθειών της πολιτείας μας ή το χειρότερο κριτές και επικριτές. Ας ενεργοποιήσουμε τις δικές μας πνευματικές δυνάμεις, για να δείξει έλεος ο Θεός και να μη υποστούμε τα χειρότερα.

Παρακαλώ όλους σας να συμμετάσχετε ενεργά στην πανστρατιά προσευχής.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου προς Σάββατον 1 Αυγούστου και ώρα 9.30μ.μ. περιμένουμε τους κατοίκους της Λαμίας και των περιχώρων και όσους ημπορούν από την περιφέρεια, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Λαμίας.

Σας γνωστοποιούμε, ότι το Σάββατο το πρωί δεν θα λειτουργήσει καμία Ενορία της πόλεως λόγω της συμμετοχής όλων στην Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Λέγει ο νέος μεγάλος άγιος της Εκκλησίας μας Γέρων Παίσιος:

«Ήρθε ο καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό, γιατί την παρανομία την έχουν κάνει νόμο και την αμαρτία μόδα. Όταν όμως δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθείτε. Θα βοηθήσει ο Θεός. Να ζητάτε την επέμβαση του Θεού, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει» (Περί προσευχής ΣΤ΄ τόμος, Αγίου Παισίου).

Μετά πατρικών ευχών & αγάπης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 † Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Χατζηγιάννης Μ
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.