Την Πέμπτη 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, μεταφέροντας εικόνα μεγάλων διαστάσεων, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας, εφέστιας εικόνας της Ιεράς Μονής.

Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος και Πατέρες της Ιεράς Μονής, οι οποίοι τοποθέτησαν το αντίγραφο δίπλα στην πρωτότυπη εικόνα, που βρίσκεται εντός του Καθολικού.

Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Την επομένη, Παρασκευή 4 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πολλών προσκυνητών, κυρίως Σέρβων.

Παναγία Τριχερούσα Μονή Χιλανδαρίου

Την Κυριακή 13 Αυγούστου η εικόνα θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης όπου παραθερίζουν πολλοί Ορθόδοξοι τουρίστες από Βαλκανικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Σερβία. Άλλωστε, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, στον παραπάνω Ιερό Ναό, οι καθημερινές ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία τελούνται στη σλαβονική-σερβική γλώσσα, προς εξυπηρέτηση χιλιάδων παραθεριστών. Όλοι αυτοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσκυνούν ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Σερβικού λαού, όπως θεωρείται η Παναγία Τριχερούσα.

Εικόνα Παναγίας Τριχερούσας Μονή Χιλανδαρίου

Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας Μονή Χιλανδαρίου

Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.