Τελέστηκε με τις σεπτές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου Διονυσίου την Δευτέρα 11-07-2016 η 4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (14η ΘΕΡΙΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ) και 62η συνεχής Αιμοληψία της Ενορίας Εισοδίων Θεοτόκου Νεμέας, στον υπαίθριο χώρο του Πολιούχου και Ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου που στέφτηκε με πλήρη επιτυχία.

Την φετινή χρονιά που εφαρμόστηκε το κυλιόμενο ωράριο της Αιμοληψίας από 9.00 – 14.30 και από 16.00 – 21.00 έφερε στην μεγάλη οικογένεια των Αιμοδοτών και καταγράφηκαν στο χώρο της Αιμοδοσίας πολλοί νέοι Αιμοδότες και Αιμοδότριες, αν και πολλοί δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 236 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. Τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ενοριακής Επιτροπής της Αιμοδοσίας έδωσαν τον εαυτόν τους ώστε όλοι οι Αιμοδοτήσαντες να τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο, στη συνέχεια μαζί με τους οικείους και φίλους τους να δειπνήσουν (1000 περίπου άτομα) και να διασκεδάσουν με ευρεία συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και μουσικών οργάνων.

Με την όλη αυτή προσπάθεια προβλήθηκε ευρύτερα ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που αποτελεί την εκπλήρωση του κοινωνικού μας χρέους, αλλά και όπως αναφερόταν και ο Αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μήνυμα του, έλεγε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία ίσως είναι το δυσκολότερο αλλά και το σπουδαιότερο άθλημα αυθεντικής ανθρωπιάς και τεκμήριο πνευματικής καλλιέργειας. Η Νεμέα και η περιοχή της που καταγράφεται πανελλαδικά πρώτη, όσον αναφορά τον εθελοντισμό στα θέματα Αιμοδοσίας, δίδαξε και παραδειγμάτισε για άλλη μια φορά με το Μεγάλο Πανηγύρι της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

1707KORI (1).jpg

1707KORI (2).jpg

1707KORI (3).jpg

1707KORI (4).jpg

1707KORI (5).jpg

1707KORI (6).jpg

 

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.