Μια ανώνυμη επιστολή κυκλοφορείς τις τελευταίες ημέρες στην Κω και μέσω αυτής γίνεται μια αήθης επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Κώου κ.Ναθαναήλ.

Οι φορείς του νησιού είναι στο πλευρό του Μητροπολίτη και μεταξύ αυτών ο δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης.

Πρόκειται για μια σκληρή επίθεση που συνιστά εκβιασμό προς τον Ποιμενάρχη του νησιού.

Η τοπική ιστοσελίδα kostoday.gr σε σημερινό της ρεπορτάζ αναφέρει:

Λευκός παραλληλόγραμμος φάκελος, που εστάλη μέσω ΕΛΤΑ Κω (εσωτερική διανομή), με σφραγίδα 19/4 με ψευδές ονοματεπώνυμο από την περιοχή Παραδείσι και παραλήπτη την Ιερά Μητρόπολη Κω και τον Σεβασμιώτατο περιείχε την εν λόγω επιστολή. Κατόπιν τούτου ο Σεβασμιώτατος θεώρησε πως θα έπρεπε το ποίμνιο του να ενημερωθεί γι’ αυτή την επιστολή, δημιουργώντας αντίτυπα τα οποία και διαμοίρασε. Η επιστολή υπογράφεται από ομάδα ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι αφελών πολιτών. Να σημειωθεί ότι τόσο τα στοιχεία του αποστολέα όσο και του παραλήπτη ήταν φωτοτυπημένα και κολλημένα στο φάκελο και όχι ιδιοχείρως, που πιθανώς να πρόδιδε σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα του αποστολέα.

Η εν λόγω επιστολή σαφώς και γέννησε πολλά ερωτηματικά, αναφορικά με τις προθέσεις του αποστολέα και την χρονική περίοδο που εστάλη, όχι όμως τέτοια που να μπορούν να αμφισβητήσουν το έργο και τη δράση του Μητροπολίτη, και φυσικά την ποιότητα του ως άνθρωπο. Από το 2009 που έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη άμεσα ξεκίνησε το θεάρεστο έργο του προς του πολίτες του νησιού, αλλά και οποιουδήποτε ανθρώπου ζητούσε τη βοήθεια του, αφού οι πόρτες του ήταν πάντα ανοιχτές για όλους.

Ο Σεβασμιώτατος έχει δείξει με πράξεις ότι στέκεται αρωγός τόσο στους νέους, στους άπορους, στους μετανάστες, πάντα με το χαμόγελο και τον καλό του λόγο, ενώ δήλωνε παρόν σε όλα τα γεγονότα, που αφορούσαν και επηρέαζαν το νησί της Κω. Σημαντικό το έργο του στην επαναλειτουργία του Γηροκομείου αλλά και στις εσωτερικές παρεμβάσεις, ώστε να αποτελεί ανθρώπινο “καταφύγιο” για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Τι να πει κανείς για την προσφορά του στο κομμάτι της σίτισης εκατοντάδων συμπολιτών μας και όχι μόνο, επί καθημερινής βάσης, σε συνεργασία με εθελοντές. Ένας Ποιμενάρχης, που ως φυσικό πρόσωπο, βρίσκεται κοντά στο λαό και δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις (αθλητικές, σχολικές, πολιτιστικές, πολιτικές, κοινωνικές και όχι μόνο).

Η Kostoday καταδικάζει τους επιστολογράφους, που πίσω από τη ανωνυμία τους συκοφαντούν και κατηγορούν ασύστολα, χωρίς στοιχεία, θεσμούς και πολίτες του τόπου μας. Η φιλοσοφία της εφημερίδας μας απορρίπτει κάθε τέτοιου είδους ενέργειες, με το να μην δημοσιεύει επιστολές και σχόλια, που περιέχουν ύβρεις και συκοφαντικό περιεχόμενο.

Ο δήμαρχος Κώου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

» Η αήθης επίθεση ανώνυμων κουκουλοφόρων εναντίον του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, αποτελεί πρόκληση.
Ανώνυμοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου και μη, υβρίζουν, συκοφαντούν και σπιλώνουν ανθρώπους καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους.
Δυστυχώς στην Κω ανθεί αυτό το εμπόριο της χυδαιότητας.
Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτές οι αθλιότητες.
Ο Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ δεν χρειάζεται υπερασπιστές γιατί υπάρχει το έργο του, υπάρχει η φυσική του παρουσία.
Είναι ένας από εμάς.
Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν κάποιοι να τον »τρομοκρατήσουν» για το μεταναστευτικό, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η Μητρόπολη προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στη χυδαιότητα και στην αθλιότητα».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.