ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Live: 15 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά - Κέρκυρα. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίου Ελευθερίου Τώρα. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της Αγίας Ανθίας μητρός αυτού - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Ελευθέριο.

Θεία Λειτουργία 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.50 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. Ο Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας. Η Αγία Ανθία. Η Αγία Σωσάννα η Οσιομάρτυς. Ο Άγιος Βάκχος ο Νέος ο Μάρτυρας.

ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Ανθίας – Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.50 – Εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνα Κερκύρας – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Ιησού Χριστό.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρα – Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας – Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 07.50. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 31η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα Κέρκυρας – Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 07.50 – Άγιος Ελευθέριος και Αγία Ανθία.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα.

Άγιος Ελευθέριος

Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα, κατά άλλους στην Ρώμη από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Αποστόλου Παύλου.

Διακαής πόθος της Ανθίας ήταν να επισκεφτεί τη Ρώμη, που τα χώματά της είχαν βαφτεί με το αίμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε και πήγε. Μαζί πήρε και το νεαρό γιό της Ελευθέριο. Ο επίσκοπος Ρώμης Ανίκητος, όταν είδε τον Ελευθέριο εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.