Την Κυριακή Ε Νηστειών 2 Απριλίου 2017, συμπληρώθηκαν ακριβώς 10 έτη απο την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιερέως π.Βασιλείου Κοτρώτσου.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στη Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου τελέσθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας 10ετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως Βασιλείου Κοτρώτσου, κτητορος και Εφημερίου επί 52 συναπτά έτη του άνωθι Ιερού Ναού. Την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας και Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Ιωάννου.

Στον κατάμεστο Ναό, εκτός από τους ενορίτες, τίμησαν την μνήμη του ευλαβούς Ιερέως π. Βασιλείου και τα 3 τέκνα του. Στην συνέχεια μίλησε ο π. Σπυρίδων Ιωάννου εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλα και της Ενορίας και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον μακαριστό π Βασίλειο για το τεράστιο έργο αλλά και την παρακαταθήκη που άφησε στους μεταγενέστερους.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος πρόσφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία και το αγαπημένο του ποίμνιο. Αγάπησε τον Κύριο και διακόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση. Με την προσωπική του εργασία και τη συνδρομή των ευσεβών κατοίκων της Γραμματικούς, ανέγηρε και εξωράισε και ανέδειξε τον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς, συντήρησε τα Εξωκλήσια της Ενορίας και επιστέγασμα της ιερατικής του πορείας ήταν η εξαιρετική και ανεξάντλητη αγάπη του εκλιπόντος προς την Εκκλησία γενικότερα.
Ο μακαριστός π. Βασίλειος άφησε πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Άφησε το εκκλησιαστικό ήθος και το εκκλησιαστικό φρόνημα των παλαιών Ιερέων, οι οποίοι, ως το τέλος της ζωής τους δεν εγκατέλειψαν το ιερό Θυσιαστήριο, την αδιάλειπτη προσευχή, την κατά Θεόν διαπαιδαγώγηση του Λαού του Θεού και την στήριξη στις ποικίλες ανάγκες του.

Εχασε την μακαριστή πρεσβυτέρα του σε πολύ νεαρα ηλικία και ανέλαβε τον βαρύ Σταυρό να μεγαλώσει και να παραδώσει στην κοινωνία τα 3 παιδιά του.
Ας ευχηθούμε στο Θεό να χαρίζει στην Εκκλησία Του καλούς Κληρικούς, συνεχιστές αυτής της παραδόσεως των βιγλατόρων της πίστεως, όπως ο αείμνηστος π. Βασίλειος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.