Ένας Νιγηριανός πάστορας όχι μόνο εξισλαμίστηκε αλλά και μετέτρεψε τηνεκκλησία του σε τζαμί.

Ο 45χρονος προτεστάντης πάστορας Αντεκούνλε Αφολάμπι (Adekunle Afolabi), ιδρυτής και προκαθήμενος της Εκκλησίας της Απάτα Αντούρα Χερουβείμ και Σεραφείμ, στην πολιτεία Εκίτι της Νιγηρίας, αφού υπηρέτησε επί 25 χρόνια ως χριστιανός άλλαξε το… τροπάρι ύστερα από ένα όνειρο που είδε, στο οποίο τον επισκέφθηκε ένας «μυστηριώδης άνδρας» και του έδειξε ότι μόνο μέσω του Ισλάμ θα φτάσει στον Παράδεισο.

Ο πάστορας μάλιστα άλλαξε και το όνομά του σε Άλφα Αμπουμπακάρ Αφολάμπι (Alfa Abubakar Afolabi).

Afolabi-convert-to-muslimΟ Αφολάμπι ως χριστιανός πάστορας με το ποίμνιο και στη μικρή φωτογραφία ο Αφολάμπι ως μουσουλμάνος.
«Άρχισα να βλέπω όνειρα τα οποία με οδήγησαν στο να αλλαξοπιστήσω. Αρχικά στα όνειρά μου έβλεπα μέλη του ποιμνίου μου να κάθονται στο πάτωμα της εκκλησίας και ορισμένοι από αυτούς να καλύπτουν τα κεφάλια τους. Επίσης είδα τους πιστούς να λούζουν τα χέρια και τα πόδια τους πριν εισέλθουν στην εκκλησία, όπως κάνουν οι μουσουλμάνοι».

Τελικά εμφανίστηκε στα όνειρά του ένας λευκοφορεμένος άνδρας ο οποίος τον έπεισε ότι το Ισλάμ είναι η μόνη θρησκεία που οδηγεί στον Παράδεισο.

Ο εξισλαμισμός του δεν ήταν κάτι εύκολο. 150 μέλη του ποιμνίου του τον εγκατέλειψαν, ενώ πολλοί φίλοι και συγγενείς του αιφνιδιάστηκαν.

«Με ήξεραν πάντα ως έναν άνθρωπο ειλικρινή σε ό,τι έκανα και σεβάστηκαν την απόφασή μου. Ο μόνος άνθρωπος που μου εναντιώθηκε για κάποιο καιρό στην αρχή ήταν η γυναίκα μου, επειδή ήταν χριστιανή όταν την παντρεύτηκα. Μου είπε ότι θα πάρει διαζύγιο και της είπα εντάξει και ότι δεν θα ήθελα να πεθάνω ως χριστιανός και θα προτιμούσα να πεθάνω ως μουσουλμάνος» (σ.σ. προφανώς για να πάει στον Παράδεισο).

«Αργότερα όμως και εκείνη ανακάλυψε ότι δεν λατρεύαμε τα είδωλα, ότι πάντα λατρεύαμε τον Θεό. Γύρισε κοντά μου και με αποδέχτηκε. Επίσης τα παιδιά μου υποστηρίζουν την απόφασή μου και είναι μαζί μου».

Μετατρέποντας την εκκλησία του σε τζαμί, ο Αφολάμπι λέει ότι προσελκύει πλέον πολλούς μουσουλμάνους.

«Η πρώην εκκλησία μου, τώρα τζαμί, προσελκύει πολλούς μουσουλμάνους, τόσους που ούτε εγώ μπορώ να τους μετρήσω», δήλωσε. (σ.σ. Μάλλον τώρα οι δουλειές πάνε καλύτερα).

Μάλιστα έχει αφήσει στην πρώην εκκλησία νυν τζαμί έναν ιμάμη για να τακτοποιεί τις θρησκευτικές υποθέσεις και εκείνος από κοντά μαθαίνει περί του Ισλάμ, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να «τρέξει» μόνος του το μαγαζί, όπως το έτρεχε και παλαιότερα.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.