Μετά το δήμο Παζαρτζίκ και Στάρα Ζαγκόρα, τώρα και ο δήμος της Φιλιππούπολης (Πλοβντίν) ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει διάταξη για την απαγόρευση της χρήσης μπούρκας από τις μουσουλμάνες σε δημόσιους χώρους.

Όσες μουσουλμάνες δεν συμμορφωθούν θα πληρώνουν πρόστιμο για παράβαση του ποινικού κώδικα. Κατά την πρώτη φορά θα γίνεται επισήμανση και πρόστιμο ως 500 λέβα και σε δεύτερη παραβίαση το πρόστιμο ανέρχεται στα 1500 λέβα, όπως είπε ο δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ιβάν Τοτέφ.

 

Η πρόταση υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων που κυρίως προέρχονται από το κόμμα της «Μακεδονικής Εσωτερικής Επαναστατικής Οργάνωσης»- VMRO, το Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση (NFSB) και τους «Πατριώτες της Βουλγαρίας».

 

Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα (στην τουρκική γλώσσα) του «kircaali haber», απαγορεύονται όλα τα ρούχα και αξεσουάρ που καλύπτουν το πρόσωπο της γυναίκας καθώς και είδη θρησκευτική ένδυσης, αλλά και απαγόρευση εικόνων σε νηπιαγωγεία και σχολεία και οπουδήποτε αλλού γίνεται συγκέντρωση παιδιών. Απαγορεύεται η διανομή δωρεάν θρησκευτικών φυλλαδίων και βιβλίων στους δρόμους της πόλης της Φιλιππούπολης, καθώς και κάθε άλλο ενημερωτικό υλικό θρησκευτικού περιεχομένου.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.